NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Kvitfjell S (m): Samo Theaux ispred Svindala

Aksel Lund Svindal (NOR) još jednom za nijansu bez pobjede na domaćem spustu Kvitfjella. Svoju drugu spustašku pobjedu u Svjetskom kupu slavi Adrien Theaux (FRA).

Iskusni 28-ogodišnji Francuz iz Val Thorensa Adrien Theaux jedini je uspio danas pokvariti potpunu "norvešku feštu" na "Olympiabakken" stazi u Kvitfjellu. Na kojoj se priča Aksela Lunda Svindala sve više pretvara u priču identičnu onoj Ivice Kostelića i slaloma na Sljemenu.

Svindal je, naime, pred svojim domaćim navijačima i po četvrti puta u karijeri u spustu doskijao na pobjednički podij utrke, i po drugi puta na drugo mjesto. Dodaju li se tome, da priča bude potpuna, još i po jedno drugo i treće mjesto na superveleslalomima - shvatit ćete u potpunosti o čemu pričamo. Iako, barem u tom dijelu Svindal sutra ipak ima i novu šansu da razbije "prokletstvo Kvitfjella" s "uvijek blizu, ali nikada potpuno dovoljno" vremenima za pobjedu.

Na današnjem spustu voženom po prelijepom, sunčanom, ali i vjetrovitom vremenu Svindal se morao zadovoljiti drugim mjestom utrke uz svega 0.19 sek. zaostatka za Adrienom Theauxom. Na sedam spusteva uoči današnjeg Theaux je svega dva puta stigao do najboljih 10, uz osmo mjesto Wengena te 10. mjesto Bormia. No i sebe, i Svindala, i norveške navijače danas je uspio iznenaditi najhrabrijom izvedbom na vjetrovitoj, a baš zbog vjetra kao i na prvom ovosezonskom treningu za 15-ak sekundi vožnje skraćenoj "Olympiabakken" stazi. Pobjedničko vrijeme u konačnici je iznosilo 1:29.10.

Iza prvog Theauxa i drugog Svindala na treće mjesto spusta Kvitfjella i još jednom u karijeri, sada već po šesti (!) puta (uz dvije pobjede) s pobjedničkim podijem, smjestio se Klaus Kröll (AUT) uz točno pola sekunde zaostatka u odnosu na najbolje vrijeme u izvedbi Francuza Theauxa.

Do sjajnog četvrtog mjesta na utrci uz svega stotinku sekunde sporije vrijeme u odnosu na ono Krölla još sa startnim brojem 1 smjestio se Manuel Osborne-Paradis (CAN). Silvano Varettoni današnja je talijanska senzacija i skijaš koji se sa startnim brojem 36 kao najuspješniji Talijan smjestio na sjajno peto mjesto utrke. Tik ispred još jednog Kanađanina, Jana Hudeca, na 6. poziciji.

Dominik Paris i Christof Innerhofer (obojica ITA) danas su se morali zadovoljiti "samo" devetim odnosno desetim mjestom na utrci. Tik do najbržih 10, na 11. poziciji, za Sloveniju je ostao danas vrlo vrlo solidni Rok Perko. Dok je Andrej Šporn uz puno ljutnje odustao promašivši putanju vožnje na zavojitim "valovima" "Olympiabakkena". Boštjan Kline plasirao se kao drugi Slovenac u 30 najboljih, na 28. poziciju.

Ivica Kostelić u utrku je krenuo sa startnim brojem 31. I vožnju odradio vremenskim zaostatkom za najbržim otprilike na razini prvog treninga, kada je zauzeo 53. poziciju. Točno 3.36 sek. zaostatka u odnosu na Theauxa danas je donijelo 49. poziciju utrke, pri čemu su mogući plasman među 30 najboljih i pokoji bod "pobjegli" za 1.30 sek. i više. Mladi Max Ullrich, koji je u utrku krenuo posljednji, sa startnim brojem 62, utrku je i završio na posljednjem, 55. mjestu, uz 5.71 sek. zaostatka za najbržim vremenom.

Uoči završnog spusta Lenzerheidea Aksel Lund Svindal još uvijek vodi u spustaškom poretku Svjetskog kupa s 439 osvojenih bodova. I relativno komotnih 58 bodova prednosti u odnosu na sada drugog Krölla te 61 bod prednosti u odnosu na trećeg Parisa.

Konačni poredak 10 najbržih:

1. THEAUX Adrien (FRA) 1:29.10
2. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.19
3. KRÖLL Klaus (AUT) + 0.50
4. OSBORNE-PARADIS Manuel (CAN) + 0.51
5. VARETTONI Silvano (ITA) + 0.77
6. HUDEC Jan (CAN) + 0.92
7. FRANZ Max (AUT) + 0.95
8. STREITBERGER Georg (AUT) + 0.97
9. PARIS Dominik (ITA) + 0.98
10. INNERHOFER Christof (ITA) + 1.05
...
49. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 3.36
55. ULLRICH Max (CRO) + 5.71

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213366
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr