NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2012.      

Autor: Matija Kralj 

Kvitfjell S (m) i Ofterschwang VSL (ž) - najava utrka

Sutrašnji spust Kvitfjella deseti je i pretposljednji u aktualnoj sezoni Svjetskog kupa skijaša. A drugi, 'redovni' veleslalom Ofterschwanga sedmi od devet ovosezonskih planiranih Svjetskog kupa kod skijašica.

Kjetil Jansrud (NOR) bio je iznenađujuće dominantan s dva najbrža vremena službenih treninga. No može li do vrhunskog plasmana i na sutrašnjoj utrci spusta Kvitfjella preostaje nam za saznati sutra nakon 11:00 h, za kada je planiran početak utrke.

"Olympiabakken" staza za spust kreće s 1.020 mnv, cilj joj je na 182 mnv, a duga je 3.035 metara. H. Schmalzl (FIS) na stazu planira postaviti 36 vratiju. A sama utrka, za koju je prijavljeno 66 skijaša iz 16 zemalja svijeta, najavljena je i u izravnom TV prijenosu na HTV 2.

Trenutno vodeći skijaš Svjetskog kupa, Beat Feuz (SUI), svoju prednost pred Marcelom Hirscherom (AUT) i Ivicom Kostelićem pokušat će povećati sa startnim brojem 18. Kjetil Jansrud, zanimljivo, na stazu će odmah prvi. Dok jedini hrvatski predstavnik na utrci, Natko Zrnčić-Dim, ima startni broj 47.

U spust poretku Svjetskog kupa Didier Cuche (SUI, startni broj 21) vodi s 495 bodova. Samo 26 bodova više od Klausa Kroella (AUT, startni broj 16) te 27 bodova više od Beata Feuza.

Cjelovita startna lista spusta Kvitfjella (.pdf dokument)

Viktoria Rebensburg (GER) po moguću dvostruku veleslalomsku pobjedu na snijegu Ofterschwanga sutra će krenuti sa startnim brojem 5. Prva i druga vožnja zakazane su na "Ofterschwanger Hornu" za 10:00 odnosno 13:00 h uz postavke S. Costazze (ITA) i R. Pfeifera (USA) te izravni TV prijenos samo na stranim TV postajama.

Za start drugog veleslaloma u dva dana na istoj stazi prijavljene su 54 skijašice iz 14 zemalja svijeta.

Cjelovita startna lista drugog veleslaloma Ofterschwanga (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija i ovih dviju utrka očekujemo u sklopu Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 184034
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr