NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.07.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Manja operacija koljena za Erika Guaya

Svjetski prvak u spustu iz Garmisch-Partenkirchena obavio manju operaciju koljena.

Uskoro 32-ogodišnji Erik Guay za vrijeme trening-kampa kanadske reprezentacije na ledenjaku ponad Zermatta iznova je osjetio bol u lijevom koljenu. Iznova stoga što se slična bol pojavila i na kraju prošle sezone u ožujku. No Guay je sezonu uspješno priveo kraju. Brza odluka značila je - povratak u Kanadu i manji artroskopski zahvat na lijevom koljenu.

"Tijekom proljeća i ljeta koljeno mi je bilo sasvim u redu, i za vrijeme rada na kondiciji sve sam uspio odraditi prema planovima. No povratkom na snijeg bol se opet vratila. Osjećao sam je samo na skijama, stoga smo bili prisiljeni donijeti ovakvu odluku.

Na sreću - zahvat na koljenu nije bio previše kompliciran. Nema oštećenja ligamenata, tako da su mi liječnici zahvatom samo u principu "počistili" koljeno", riječi su kojima situaciju komentira Guay.

Kanadski skijaški reprezentativac na staze bi se trebao vratiti u listopadu. A s obzirom na najnoviji razvoj situacije njegov fokus još se i dodatno više sada usmjerava na najbolju moguću pripremu za ZOI u Sočiju.

"Da, naravno da razmišljam o Sočiju. To je svakako uvijek tu negdje u promišljanjima. No idemo korak po korak, to je sve što trenutno uopće mogu učiniti", za kraj zaključuje Erik Guay. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 496534
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr