Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.02.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Osborne-Paradis smiruje kanadske strasti

Kanađani očekuju konačno skidanje "prokletstva" zvanog zlatna medalja na domaćim Igrama.

Više od svečanog otvaranja Zimskih olimpijskih igara u petak, 12. veljače, Kanađani očekuju konačno razbijanje "prokletstva" zvanog zlatna medalja na domaćim Igrama. Naime, Kanada je dvaput imala čast organizirati Olimpijske igre na svom teritoriju – 1976. su u Montrealu održane Ljetne, a 1988. u Calgaryju Zimske olimpijske igre. U oba su navrata kanadski sportaši propustili osvojiti ijednu zlatnu medalju.

Nacionalnu "sramotu" žele isprati već u subotu kada će se na startu olimpijskog spusta za skijaše naći Manuel Osborne-Paradis. Kanadski specijalist za brze discipline ove je sezone dvaput pobijedio u Svjetskom kupu i najveća je nada za kanadsko zlato u skijanju. "Nisam tu samo ja", smiruje strasti Osborne-Paradis. "Za razliku od Torina 2006. imamo četvoricu momaka koji mogu osvojiti zlato. Uz mene su i Jan Hudec, Robbie Dixon te Erik Guay."

Osborne-Paradisova prednost je što je odrastao na obroncima Whistlera gdje će se voziti spust. "Kada imate planinu odmah pored oceana i prašume, možete očekivati šarolik spektar uvjeta", kaže Kanađanin. "Tko se bude bolje snašao u uvjetima lošije vidljivosti, imat će bolji rezultat. Ne kažem da Cuche, Walchhofer ili Janka to neće uspjeti, no nama bi ipak trebalo biti nešto lakše."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2444312
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr