NATJECANJA

»

SKIJANJE

28.12.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Semmering VSL (ž): Fenninger, Maze, Worley

Anna Fenninger (AUT) do domaćeg slavlja u Semmeringu. Tina Maze (SLO) danas druga, Tessa Worley (FRA) kompletirala pobjednički podij.

23-ogodišnja Anna Fenninger definitivno je posebno inspirirana za domaće veleslalome u razdoblju između Božića i ulaska u novu kalendarsku godinu!

Nakon što je, naime, i do svoje prve veleslalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri stigla točno na današnji dan prije godinu dana u Lienzu, isti uspjeh Fenninger je danas ponovila i u Semmeringu. I to na kakav način...

Vodstvo u utrci mlada austrijska skijaška reprezentativka preuzela je još nakon prve vožnje. Tada uz vrijeme 1:06.42 i 56 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Tessu Worley te čak 90 stotinki sekunde brže vrijeme u odnosu na ono Tine Maze u prvoj vožnji. Te potom i najbržom drugom vožnjom za konačnih 1.10 sek. prednosti u odnosu na Maze. Te 1.18 sek. prednosti u odnosu na u konačnici trećeplasiranu Worley.

Pomak s trećeg mjesta prve vožnje na završno drugo mjesto utrke Tini Maze donijela je treća najbrža druga vožnja. Dok je Worley s drugog mjesta 'na poluvremenu' na završno treće mjesto, iako za malenih 8 stotinki sekunde, potisnula tek 9. najbrža druga vožnja.

Najbolji veleslalomski rezultat sezone danas je u Semmeringu ostvarila i Maria Höfl-Riesch (GER) pretvorivši napokon odlično četvrto mjesto prve vožnje i u završno četvrto mjesto na utrci. Dok se njena sunarodnjakinja Viktoria Rebensburg, nakon pobjede na veleslalomu Area, ovoga puta mora zadovoljiti petom pozicijom na utrci.

Senzacionalna 17-ogodišnja Mikaela Shiffrin (USA) na veleslalomu Semmeringa upisala je također svoj najbolji ovosezonski rezultat u ovoj disciplini doskijavši, nakon dva 9. mjesta Aspena (USA) i Courchevela (FRA), do 8. pozicije konačnog poretka utrke.

Današnjim drugim mjestom, i unatoč odličnom četvrtom mjestu Höfl-Riesch, Tina Maze svoju je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa sada u odnosu na drugoplasiranu Njemicu podigla na čak 417 bodova. Uoči sutrašnjeg noćnog slaloma Semmeringa točno je na 999 bodova. I još je samo teorija dijeli od završavanja kalendarske 2012. godine preko granice od 1.000 bodova nakon odrađenih sutra će biti tek 16 od 36 utrka. U veleslalomskom poretku Svjetskog kupa Maze sada ima 540 bodova. 198 bodova više od danas sedme Kathrin Zettel (AUT), koja je još uvijek na drugom mjestu.

Današnji veleslalom Semmeringa vožen je u dosta zahtjevnim uvjetima. Uz podosta slabu vidljivost te povremene zapuhe vjetra na stazi.

Završni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:13.09
2. MAZE Tina (SLO) + 1.10
3. WORLEY Tessa (FRA) + 1.18
4. HÖFL-RIESCH Maria (GER) + 1.67
5. REBENSBURG Viktoria (GER) + 1.91
6. LINDELL-VIKARBY Jessica (SWE) + 2.39
7. ZETTEL Kathrin (AUT) + 2.40
8. SHIFFRIN Mikaela (USA) + 2.68
9. GÖRGL Elisabeth (AUT) + 3.00
10. PIETILÄ-HOLMNER Maria (SWE) + 3.08

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 211195
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr