NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

SP Schladming, SL (ž) - najava utrke, live timing

Tina Maze (SLO) otvorit će sutrašnji slalom, posljednju žensku utrku Svjetskog prvenstva u Schladmingu. Hrvatske predstavnice na utrci Sofija Novoselić, Matea Ferk, Andrea Komšić i Iva Mišak.

S obzirom na izostanak kvalifikacijskog natjecanja u tehničkim disciplinama kod žena, nakon 139 skijašica prijavljenih za ženski veleslalom potpuno ista brojka ponovit će se i sutra u prvoj vožnji ženskog slaloma. Utrka se vozi u sada već standardiziranim terminima od 10:00 i 13:30 sati, a za ovu utrku skijašice se opet vraćaju na stazu "Streicher", gledano iz ciljne ravnine lijevu stazu u odnosu na "muški" "Planai".

J. Pollock, trener Kanađanki, postavit će prvu, a R. Soulard, trener u švedskom ski timu, drugu slalomsku vožnju. Marlies Schild (AUT) u povratničkom nastupu nakon ozljede koljena zadobivene u Areu u obranu naslova svjetske slalomske prvakinje krenut će sa startnim brojem 11. Nakon svih glavnih "papirnatih" konkurentica za medalje. Prvenstveno, uz već spomenutu Maze, nakon i Fride Hansdotter (SWE, startni broj 2), Veronike Velez Zuzulove (SVK, startni broj 4), Mikaele Shiffrin (USA, broj 5), Kathrin Zettel (AUT, broj 6) ili Marie Höfl-Riesch (GER, broj 7).

Od hrvatske četvorke koja će sutra prvenstveno tražiti plasman među 60 za drugu vožnju, a možda i pokoje iznenađenje i plasman među nakon prve vožnje najbržih 30, prva će niz stazu s brojem 58 Sofija Novoselić. Startni broj 67 startni je broj Matee Ferk. Broj 71 startni je broj Andree Komšić. A broj 72 broj Ive Mišak.

Shiffrin, Maze, Velez Zuzulova, Hansdotter dominantna je četvorka slalomske sezone Svjetskog kupa. Zettel i Maria Pietilä-Holmner (SWE) uz M. Schild imaju medalje s posljednjeg SP-a. A slalom završnice Svjetskog kupa u Schladmingu prošle je sezone na prve tri pozicije donio Michaelu Kirchgasser (AUT), Velez Zuzulovu i M. Schild.

Cjelovita startna lista utrke (pdf)



I dok start na nedjeljnom muškom slalomu zbog tzv. FIS WCSL slalomskih ili dostatnih slalomskih FIS bodova u izravnih 50 imaju i Ivica Kostelić, i Dalibor Šamšal i Filip Zubčić, svoje mjesto sutra će kroz plasman među najboljih 25 FIS slaloma na Reiteralmu probati osigurati i Matej Vidović, koji u utrku kreće sa startnim brojem 9 od sveukupno 139 prijavljenih skijaša.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 220843
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr