NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.01.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Željko Ivnik, arhiva Skijanje.hr

 

St. Moritz SK (ž): Vonn, Maze, Hosp

Lindsey Vonn (USA) stigla je na superkombinaciji St. Moritza i do svoje 48. pobjede u FIS Svjetskom kupu u karijeri.

Kako sezona dalje odmiče, sve je manje i manje vjerojatno da će se ijedna djevojka uspjeti uopće ozbiljno približiti, a kamoli ugroziti Lindsey Vonn na njenom putu ka mogućem četvrtom velikom Globusu ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Na dovoljno suveren način Vonn je i danas potvrdila ulogu svojevrsnog favorita te uzela pobjedu na prvoj od dvije ovosezonske superkombinacije St. Moritza. Nakon spustaškog dijela odradila je vrijeme 1:43.53. Uz 0.61 sek. prednosti u odnosu na Elisabeth Goergl (AUT) te 0.91 sek. prednosti u odnosu na Mariu Hoefl-Riesch (GER). U slalomskoj vožnji, ne prezahtjevno postavljenoj, uspjela je potom odraditi ukupno 6. slalomsko vrijeme. I pobjedu na natjecanju odnijeti sa završnim vremenom 2:28.35.

Tina Maze trenutno u svojoj sezoni ima samo dva osnovna 'problema' - prvi se zove i preziva Marlies Schild (AUT) u slalomu, a drugi, ukupno gledano, upravo Lindsey Vonn. S odličnim 6. vremenom nakon spusta, no uz ipak prevelikih 1.41 sek. zaostatka u odnosu na Vonn, Maze je u slalomu uspjela odraditi u odnosu na Vonn točno sekundu brže, ukupno najbolje slalomsko vrijeme. Dovoljno za ovosezonsku već četvrtu drugu stepenicu pobjedničkog podija. I završnih 41 stotinku sekunde zaostatka u odnosu na Vonn.

Treće mjesto na utrci pripalo je, vjerojatno pomalo i iznenađujuće sukladno ovosezonskoj natjecateljskoj formi, Nicole Hosp (AUT). Treće mjesto superkombinacije St. Moritza za Hosp je, naime, prvi plasman na pobjednički podij u Svjetskom kupu nakon još upravo superkombinacije Val d'Iserea vožene 19. prosinca 2010. godine. A apsolutno ga je zaslužila 7. vremenom spust te 2. vremenom slalomske vožnje.

Elisabeth Goergl (AUT), koja je u slalomski dio krenula kao druga nakon spusta, nakon odlične vožnje promašila je putanju prema samom završnom dijelu staze. Dok je velika greška, odsklizavanje na jednim vratima pa povratak na stazu boljeg od završnog tek 21. mjesta stajalo Mariu Hoefl-Riesch. Već spomenutu treću nakon spustaškog nastupa.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn sada je već prešla granicu od 1.000, uz točno 1.070 bodova. Tina Maze prva joj je pratilja, no uz osvojenih 302 boda manje, njih 768. Dok je Marlies Schild na trećem mjestu na 'tek' 548 bodova.

Najbolje skijašice svijeta u St. Moritzu sutra voze 'klasični' spust.

Konačni poredak prvih 10 skijašica danas:

1. VONN Lindsey (USA) 2:28.35
2. MAZE Tina (SLO) + 0.41
3. HOSP Nicole (AUT) + 0.58
4. ZETTEL Kathrin (AUT) + 1.19
5. FERK Maruša (SLO) + 2.20
6. FEIERABEND Denise (SUI) + 2.23
7. FENNINGER Anna (AUT) + 2.51
8. BORSOTTI Camilla (ITA) + 3.01
9. PAERSON Anja (SWE) + 3.03
10. PELLISSIER Marion (FRA) + 3.23

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 166098
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr