NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.03.2013.      

Autor: Matija Kralj 

Svjetsko prvenstvo gluhih: Rei Hraski u konačnici pet medalja

Proteklog vikenda slalom utrkom završilo je Svjetsko prvenstvo u skijanju za gluhe. Naša Rea Hraski ponovo je bila srebrna. Pobjednica je bila Tereza Kmochova (CZE), a brončanu medalju osvojila je Amanda Goyne (USA).

Uz srebra u spustu i superveleslalomu, pa spomenuto slalomsko srebro, Rea je do srebra stigla još i u superkombinaciji, dok je u veleslalomu uzela broncu.

Uz Reinog oca i trenera, Željka Hraski, ovom velikom Reinom uspjehu znatno je svojim iskustvom doprinijeo i bivši skijaški reprezentativac Ivan Olivari, koji je posebno angažiran za potrebe ovog Svjetskog prvenstva.

"Znali smo da Rea ima šansu za postolje u svim disciplinama, ali da će to biti baš u svih pet - to nitko nije očekivao", složni su u timu.

5 medalja, a niti jedna zlatna možda nekome može izgledati dosadno, javljaju također iz Reinog tabora dodajući kako je ipak svaki dan to bila neka druga trka i neka nova borba. Na primjer, u veleslalomu, gdje je Rea osvojila "samo" broncu, iza sebe je kao četvrtu ostavila dvostruku olimpijsku pobjednicu u ovoj disciplini, iskusnu Amandu Goyne iz SAD-a. Također, usporedbe radi, jedna svjetska skijaška velesila kao što je Austrija osvojila je ukupno tek 3 medalje, uključujući skijašice (5) i skijaše (6).

Reina ekipa u svakom je slučaju presretna ostvarenim rezultatima, a za zlato očigledno treba još puno raditi, zaključuju u Reinom timu ističući ujedno kako do Zimskih olimpijskih igara za gluhe ima još dvije godine, kako je Rea još vrlo mlada (ima tek 21 godinu) i pred njom je još sve "otvoreno".

-.--.-

Inače, u sjeni ovog velikog natjecanja održano je i Svjetsko juniorsko prvenstvo u skijanju za gluhe gdje je Rea Hraski pobijedila u svim disciplinama, što dodatno govori o njenim potencijalima u skijaškom svijetu gluhih.

"Sada ćemo se malo odmoriti i onda brzo vratiti realnosti, treninzima i dodatnim pripremama za finale Europskog kupa koje se od 15. do 17. ožujka održava u Flumserbergu u Švicarskoj", posljednja je, za sada, poruka iz tima Ree Hraski. Iskrene čestitke na vrhunskim sportskim dosezima i sve najbolje i u budućnosti, jedino je što mi sa svoje strane još imamo za dodati...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 06. ožujka 2013.   10:32h

    Član od:
    23.11.2009.

    Mjesto:
    Hrvatska, Omiš

    " Bravo Rea!!
    Kapa dolje, svaka ti čast.
    Još puno uspjeha ti želim i mnogo pobjeda koje te sigurno neće zaobići. "

    (Član mike)
    Potpisujem
  • Objavljeno: 06. ožujka 2013.   10:24h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj

    Bravo Rea!!
    Kapa dolje, svaka ti čast.
    Još puno uspjeha ti želim i mnogo pobjeda koje te sigurno neće zaobići.

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 335487
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr