NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.12.2011.      

Autor: Matija Kralj 

Val Gardena SG (m): Super G premijera Feuza, Natko 26.

Beat Feuz (SUI) stigao je danas u Val Gardeni (ITA) do svoje prve superveleslalomske i druge ukupno pobjede karijere u Svjetskom kupu. Natko Znrčić-Dim s drugim najboljim superveleslalomskim rezultatom karijere u Svjetskom kupu 26.

Natko Zrnčić-Dim do sada je u karijeri upisao bodove na samo jednom superveleslalomu FIS Svjetskog kupa. Da, već pogađate, bilo je to upravo u Val Gardeni 2009. godine, kada je utrku završio na 24. mjestu. Isto mjesto, ista staza dvije godine poslije - i opet Super G bodovi. Nakon što je u utrku krenuo sa startnim brojem 38, Zrnčić-Dim je odskijao vrijeme 1:23.01. Vrijeme točno sekundu i pol sporije u odnosu na pobjednika utrke. I dovoljno za podjelu 26. mjesta s Gašperom Markičem iz Slovenije. Te za Natkovih ovosezonskih prvih pet bodova u superveleslalomskom i ukupnom poretku Svjetskog kupa.

"Bolja vožnja nego na treningu. Konačno jedan rezultat s kojim mogu biti zadovoljan. Na početku sezone sam se nadao plasmanima oko 15. mjesta, a završavao sam oko 45., pa je ovo sigurno rezultat koji zadovoljava.

Šteta što nisam uspio zadržati ritam koji sam imao u gornjem dijelu staze, jer onda bi rezultat bio i još bolji"
, izjavio je nakon utrke Natko.

-.--.-

Ivica Kostelić sa startnim je brojem 17 nastavio svoju 'muku' sa superveleslalomom u aktualnoj sezoni. Vrijeme 2.18 sekundi sporije u odnosu na pobjednika utrke bilo je dovoljno tek za 45. mjesto završnog poretka utrke. Te Ivica i nakon treće utrke ostaje bez superveleslalomskih bodova u ovoj sezoni.

Pobjednik utrke danas je 24-godišnji Beat Feuz (SUI). Sa startnim brojem 26 skijaš koji je na sebe već upozorio drugim mjestom na spustevima Beaver Creeka i Lake Louisea te trećim mjestom na superveleslalomu Beaver Creeka 'skinuo' je s trona Bode Millera (USA, startni broj 8) u trenutcima kada se već činilo da iskusnom Amerikancu nova pobjeda više ne može pobjeći. Pobjedničko vrijeme iznosilo je 1:21.51. Bode Miller u konačnici je ostao drugi, s 30 stotinki sekunde zaostatka u odnosu na Feuza. Dok je treće mjesto na utrci pripalo Kjetilu Jansrudu (NOR), uz vrijeme 44 stotinke sekunde sporije u odnosu na ono Feuzovo. I postavljeno još sa startnim brojem 5.

U najboljih jedanaest utrke općenito se danas našlo čak šest skijaša sa startnim brojem nižim od broja 16. A najveće iznenađenje priredili su sa startnim brojem 40 Andreas Romar (FIN), koji je doskijao do sedmog mjesta na utrci te sa startnim brojem 54 Max Franz (AUT), koji je utrku završio na petom mjestu.

Vodstvo u superveleslalomskom i ukupnom poretku Svjetskog kupa i nakon Super G-a Val Gardene zadržava danas četvrti Aksel Lund Svindal (NOR) s 384 odnosno 230 bodova. A u ukupnom poretku Ivica Kostelić je 10. sa 170 bodova.

Današnji superveleslalom Val Gardene vožen je u predsnježnoolujnim uvjetima. Uz sam start utrke pomaknut za 100 metara niže od zamišljenog starta uslijed nepovoljnih vremenskih uvjeta. Skijaši bi sutra u Val Gardeni trebali voziti spust.

Konačni poredak prvih 11 skijaša utrke:

1. FEUZ Beat (SUI) 1:21.51
2. MILLER Bode (USA) + 0.30
3. JANSRUD Kjetil (NOR) + 0.44
4. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.69
5. FRANZ Max (AUT) + 0.81
6. KEPPLER Stephan (GER) + 0.84
7. ROMAR Andreas (FIN) + 0.86
8. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.94
9. SCHEIBER Mario (AUT) + 1.02
10. HUDEC Jan (CAN) + 1.13
10. KROELL Klaus (AUT) + 1.13
...
26. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 1.50
...
45. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 2.18

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 16. prosinca 2011.   19:22h

    Član od:
    07.11.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Pula

    Bravo Natko! To je pravi rezultat. samo naprijed i želimo ti što češći ulazak u 30!

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290419
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr