NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.03.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Weirather uzela mali Kristalni globus, revijalno u muškom dijelu

Tina Weirather osvojila je mali superveleslalomski Kristalni globus. Muški dio natjecanja odskijan je u revijalnom tonu jer se i prije same utrke znalo kako je Kjetil Jansrud najbolji u navedenoj disciplini.

Četvrtak je donio posljednja ovosezonska natjecanja u disciplini superveleslaloma. Za razliku od jučerašnjeg dana, skijašice su bile te koje su prve izašle na stazu. Sama postava bila je izuzetno zanimljiva. Mnogi su natjecatelji imali problema prilikom vožnje, što je donijelo mnoga izlijetanja. Među mnogobrojnim skijašima i skijašicama koji nisu uspjeli završiti današnju utrku nalaze se i Lindsey Vonn, Sofia Goggia, Matthias Mayer, Beat Feuz, Erik Guay, Carlo Janka te Boštjan Kline.

Bilo je i onih skijaša i skijašica koji su pomno proučili samu postavu staze. Među njima svakako se nalazi sjajna reprezentativka Lihtenštajna, Tina Weirather. Njezino superveleslalomsko izdanje danas je bilo fenomenalno. Koliko je moćno odskijala navedenu utrku govori i vrijeme od 1:11.66, koje niti jedna natjecateljica, posebno Ilka Štuhec, nije uspjela nadmašiti. Ovom je pobjedom osvojila mali superveleslalomski Kristalni globus, koji je zasigurno, uz osvojeno srebro na Svjetskom skijaškom prvenstvu, kruna njezine sjajne sezone, čak bi se moglo reći i dosadašnje karijere. Zanimljiv je podatak kako joj je to zapravo prva ovosezonska pobjeda, iako je čak četiri puta bila na postolju.

Na drugu se poziciju plasirala fenomenalna Ilka Štuhec. Nažalost, nije joj pošlo za skijom osvojiti i treći Kristalni globus ove sezone. Danas je Weirather ipak bila nedodirljiva, iako je Ilka opet odskijala jednu odličnu utrku. Navedeno potvrđuje i njezin zaostatak od 0.35 sekundi za pobjednicom. Mali superveleslalomski Kristalni globus izmakao joj je za malih pet bodova. Nije potrebno žaliti za time, već treba naglasiti što je sve osvojila ove sezone. Ilka se dvadeset puta penjala na pobjedničko postolje, od toga čak sedam puta na najvišu stepenicu. Aktualna je svjetska spustaška prvakinja te je osvojila dva mala Kristalna globusa. Uz sve to valja nadodati kako se nalazi na drugoj poziciji u ukupnom poretku. Tina Maze dobila je dostojnu zamjenu.

Samo stotinku iza drugoplasirane Štuhec, do treće je pozicije doskijala Talijanka Federica Brignone. Sjajno je odskijala navedeno natjecanje. Vrlo je zanimljiv podatak kako se na završnicu plasirala u disciplinama spusta, superveleslaloma te veleslaloma, a veliki se napredak vidi i u disciplini slaloma. Možda bi Federica sljedeće sezone mogla ući u borbu za veliki Kristalni globus Svjetskog skijaškog kupa.

Muška superveleslalomska utrka održana je u revijalnom tonu. Otprije poznat, osvajač malog Kristalnog globusa jest Norvežanin Kjetil Jansrud. Navedeno je ostvario vrlo nadmoćno s prednosti od 178 bodova ispred drugoplasiranog Reichelta. Danas se nije pretjerano proslavio te je utrku završio tek na devetoj poziciji.

Drugoplasirani u superveleslalomskom poretku, Austrijanac Hannes Reichelt, stigao je do svoje druge ovosezonske pobjede u Svjetskom skijaškom kupu, ukupno trinaeste. Austrijski veteran ostvario je vrijeme od 1:08.22, što mu je bilo dovoljno za navedeno ostvarenje. Drugo mjesto osvojio je jučerašnji pobjednik, Talijan Dominik Paris. Za pobjednikom je zaostao 0.11 sekundi. Time je na najbolji mogući način završio ovu skijašku sezonu.

Treće mjesto podijelili su Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde i Švicarac Mauro Caviezel. Oba su skijaša sjajno pokazali sjajna izdanja, iako se u toku utrke činilo kako će Caviezel ipak biti nešto brži. Ovim rezultatom zasigurno su zadovoljna oba natjecatelja.

Sezona je zatvorena u disciplinama spusta i superveleslaloma. Preostaju još utrke tehničkih disciplina. Petak donosi svojevrsnu stanku za većinu skijaške karavane. Određeni skijaši i skijašice ipak će se natjecati u team eventu. Natjecanje započinje od 17:30 sati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191103
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr