OPREMA

»

SKIJE

25.01.2005.      

Autor: Željko MihalićUstupio: ŽUTI MAČAK ski & surf, Hvarska 1c, Zagreb tel. 01/ 6192-620 

Fischer RX 6 (04/05)

Imali smo priliku i zadovoljstvo testirati Fischerov srednji rekreativni model RX 6. Pročitajte dojmove.

Testirani model : 175 cm, r = 16 m
Sidecut : 111-67-96
Dostupne visine : 140, 150, 160, 165, 170, 175

RX klasa skija kod Fischera predstavlja rekreativnu klasu s laganim naglaskom prema naprednim skijašima. RX 6 je skija koja spada u srednju rekreativnu skiju i kao takva je namijenjena skijašima koji skijanje doživljavaju većinom kao zabavu na snijegu, ali ponekad i izazov u brzini.

Namijenjena ljudima koji nisu sportski orijentirani skija je mirna i veoma vodljiva, lako se okreće i vodi u zavoj u kojem sluša i oprašta pogreške te vas iz samog zavoja vodi bez većih napora. Neće od vas zahtijevati mnogo snage, ali ipak očekuje neko skijaško znanje i upotrebu mišića kako biste je mogli voziti niz padinu.

Nije izbirljiva što se tiče terena, gotovo jednako pouzdano se ponaša na strmini, na mekoj i tvrđoj stazi, dosta je energična i upravljiva i kroz hupsere. Led također drži vrlo solidno, obzirom na klasu više nego što bismo očekivali. Iako je radijus relativno mali, ipak su joj bliži veleslalomski zavoji, dok ćete se za kratke zavoje trebati malo pomučiti. Rubnjaci su iznimno kvalitetni izdržat će višednevno mučenje po tvrdim i ledenijim stazama. Energičnije zavoje će skija malo teže podnijet jer je ipak nešto mekša, pa se javljaju i vibracije koje će vam zasmetati u energičnijoj carving vožnji koje frequency tuning ipak ne može prigušiti, ali većina rekreativaca to neće osjetiti. Prebacivanja sa kanta na kant se izvodi s lakoćom sve dok sile na skiju nisu prejake, jer se ipak radi o skiji se nešto manjim torzijskim fleksom.

Zbog činjenice da nije previše teška (upotreba karbonskih vlakana) te zahvaljujući solidnim gabaritima od 111-67-96 skija će bez problema ploviti i po dubljem snijegu, ali za to, ipak morate imati neko iskustvo i predznanje. Važan je podataka da dolazi sa predugradnjom za railflex 2 sistemom na kojeg dolazi Tyrolia vez.

Sve u svemu izvanredan odabir za rekreativce i naprednije rekreativce, ali ne preporučamo je adrenalin freakovima i jakim tehnički potkovanim skijašima koje voli mirnu skiju u svakoj situaciji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 152260
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr