OPREMA

»

SKIJE

30.12.2006.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24, 8210 Trebnje, Slovenija Kontakt za Hrvatsku: E-mail: bojan.laginja@vita.si Tel: 098 421 401 

Fischer Vision Onyx (06/07)

"Trendy" skija iz rekreativne, ženske linije Fischer skija našla se i kod nas na testu. Pogledajmo kako se snašla i što je pokazala.

Testirani model: 155 cm, r=15 m
Sidecut: 107 - 68 - 95
Dostupne visine: 145, 155, 160, 165 cm

Ovogodišnja ženska linija Fischer skija, pored "Sporty" serije ima i "Comfort" seriju skija, namijenjenu svim skijašicama koje, sudeći po službenim opisima, ne ciljaju samo na vozne karakteristike skija, već i na dobar izgled. U seriju spadaju početnički model Vision Secret, zatim nešto jači Vision Aura, te najjači modeli Vision Mystique i Vision Onyx.

Najviši i ujedno i najskuplji model, Vision Onyx, našao se i nama u rukama, te smo provjerili što ove skije nude skijašicama.

Ova skija, baš poput ostalih ženskih modela, posebno je konstruirana za skijašice, pa je težište, kako bi se utrošilo čim manje snage, te dobila jednostavnija i lakša upravljivost, kod montaže vezova lagano pomaknuto unaprijed. Iako spada u najjače modele ove serije, skija nije pretjerano teška, zahvaljujući sistemu Railflex Vision. Ovaj sistem sličan je običnom Railflex sistemu, jedino što je puno lakši te uži, kako bi bio prikladan za ženske skije. AirTec i AirCarbon, kojima se takđer može pohvaliti ova skija, posebno su napravljene za Vision liniju, a pridonose tome da jezgra skije bude dovoljno čvrsta, a opet dovoljno lagana.

I doista, ova skija lagano se vozi i kontrolira, te ne umara, čak i kod dugotrajne vožnje. Prebacivanje iz zavoja u zavoj je vrlo jednostavno te je lagano, cjelodnevno krstarenje skijaškim stazama pravi užitak. S obzirom da je riječ o najjačem modelu, pokoji izlet u brzu i agresivnu vožnju također će dopustiti, no ono što ovoj skiji nije po volji su vrlo tvrde i zaleđene staze, po kojima će prolaziti s dosta odsklizavanja. Stoga bi ju preporučili skijašicama koje su već usavršile svoju tehniku, a traže solidnu i mirnu skiju koja ih neće previše umarati.

Kad je riječ o dizajnu skije, on je gotovo minimalistički. Crna ploha koja prevladava, razbijena je tek zlatnim slovima na "repu" skije, te zlatnim Fisherovim logom, na prednjem dijelu. No, kako ne bi to bila tek "obična, crna skija", trokutasti logo tvore, ni manje ni više, nego Swarovski kristali (na slici lijevo). Svakako modni detalj koji će vlasnice isticati od ostalih, "običnih" skija. Na žalost, ovo uvelike i utječe na cijenu skija, koja se penje na vrtoglavih 600 Eur!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 321188
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr