OPREMA

»

SKIJE

28.06.2010.      

Autor: Denis FliderUstupio:
Himalaya sport d.o.o.
Vrazova 15, 42000 Varaždin
tel: 042 313 701
e-mail: himalaya-sport@email.t-com.hr
 

Blizzard R-POWER Full Suspension IQ (10/11)

Blizzard je napravio rekreativnu skiju s natjecateljskim temperamentom

Testirani model: 174 cm, r=17,5 m
Sidecut: 113-68-97
Dostupne visine: 167, 174, 181 cm

-.--.-Model R-POWER Full Suspension IQ je dio nove serije Blizzard skija nazvanih Power line. Modeli iz navedene serije, uz race modele, predstavljaju vrh ponude Blizzarda za sezonu 2010/2011. Testirani model se i karakteristikama i bojom naslanja na race modele. Prevladava narančasta boja, koja još više naglašava temperament i karakteristike skije. R-POWER se može i pohvaliti nagradom European Ski Award by ISPO 2010. za najinovativniji proizvod u kategoriji Hardware SKI.

Inspiriran automobilskom industrijom, Blizzard je implementirao tehnologiju IQ Power Piston-oil Suspension System, koja ublažava neželjene vibracije i znatno unapređuje osjećaj ugodnosti upravljanja skijama. Vizualno sistem izgleda kao da imate u ploči veza integriranu ampulu ispunjenu tekućinom. To dodatno naglašava agresivnost i moć skije. Sistem 10 puta više ublažava djelovanje vibracija na skijaša od konvencionalnih skija. Skijašu omogućava bolju kontrolu skija pri većim brzinama.

IQ Power je novi oblik namijenjen vrhunskim skijašima. Racing Phenol Sidewall tehnologija, sa slojevima magnezija i karbona te IQ Power plate ploča, daje maksimalnu snagu skiji, dok integrirano karbonsko pojačanje (IQ Power-Booster) koje se proteže duž cijele skije, zajedno s bidirekcijskom suspenzijom i preciznim nosačima za ploču, omogućuje potpunu kontrolu skije.

Skije dolaze s integriranim vezovima Marker IQ power 14 ili IQ power 12. IQ Binding tehnologija omogućava da je vez unutar same konstrukcije skije. Navedeno omogućava konstantni pritisak na rubnike, direktni prijenos snage i smanjenu težinu.

R-POWER je skija koja prilikom vožnje pruža autentičan natjecateljski osjećaj na stazi koji je, prije svega, podržan materijalom i tehnologijom. Navedeni osjećaj imate od trenutka kada je primite u ruke, što i nije čudno s obzirom da je bila inspiracija natjecateljskim entuzijastima. To se najviše odražava u vožnji dužih i srednjih  zavoja. Na uređenoj stazi, pri velikim brzinama, skija je precizna i sigurna bez torzijskog uvijanja, a k tome se jednostavno postavlja na rubnike.

Blizzard pokazuje svu svoju živahnost i okretnost prilikom vožnje i taj osjećaj se ne mijenja previše niti na razrovanoj stazi, gdje absorbcija vibracija dolazi još više do izražaja. Skija je i u takvim uvjetima i dalje mirna i lako upravljiva. Dinamična je i precizna u vožnji srednjih i dugih zavoja kada svojom agresivnošću jednako reagira prilikom ulaska i izlaska iz zavoja. Dozvoljava kontroliranu provjeru vaših granica. S obzirom na dužinu testiranog modela i karakteristike same skije, iznenađuje koliko je jednostavno voziti kratke zavoje. No treba ipak uzeti u obzir da skija ipak teže ulazi u iste te zahtjeva puno više gibanja. Postavljanje na rubnike je također otežano nego što je to u dužim i srednjim zavojima.

-.--.-Prilikom odlaska izvan staze treba biti svjestan karakteristika skije. Potrebno je na njima raditi daleko više nego na modelu koji je namijenjen skijanju izvan staze. To naravno ne znači da na navedenom modelu ne možete uživati izvan staze u određenim uvjetima.

Blizzard je u R-POWER-u  napravio temperamentu skiju koja skijašu maksimalno olakšava negativne vibracije, ali i traži/zove k agresivnijoj vožnji. R-Power nije skija za turističko skijanje, teži bržem i dinamičnijem skijanju. Moglo bi se reći da bi joj veleslalom bio najdraža disciplina. Skija je prvenstveno za naprednije rekreativce, koji ukoliko su dobro fizički pripremljeni, što je svakako preporuka, mogu istinski uživati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 324611
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr