OPREMA

»

SKIJE

30.11.2004.      

Autor: Tomislav MatošinUstupio: KEINDL SPORT Reljkovićeva 2 Zagreb tel: 01 3708 323 

Blizzard Sigma SL Magnesium (04/05)

Vrhunska race skija koja je namijenjena natjecateljima i iskusnim rekreativcima koji mogu izvući maksimum iz ovakve skije.

Testirani model: 165 cm, r = 13 m
Sidecut: 112 - 64 – 100

Iako je ovo slalomski (SL) model skije stekli smo dojam da je ipak više namijenjena ljubiteljima brzina te širokih carving zavoja ali to ne znači da ćete imati problema prilikom brzog vijuganja.

Sama skija je poprilično masivna što je odlika svih natjecateljskih modela skija, ali ipak je lakša nego prošlogodišnji model zbog toga što je sloj titana ove godine zamijenjen magnezijem. Skija dolazi s ugrađenom "race" platom, na koju se montiraju vezovi. Kao i svi natjecateljski modeli, rađena je Sandwich sidewall tehnologijom uz standardnu Blizzardovu SIGMA tehnologiju za savladavanje torzijskih naprezanja.

Zbog tvrdoće skija te torzijske otpornosti trebat ćete uložiti malo više energije kako bi pravilno izvodili kratke zavoje (brzo vijuganje) ali prilikom većih carving zavoja praktično je dovoljno samo se nasloniti na rubnike i skija već počinje raditi zavoj. Iznenađenje je bilo prilikom spusta ravno gdje skija izvrsno drži smjer i uopće ne "bježi" u stranu što i nije tako tipično za skije s malim radijusom. Podrhtavanje skije se osjeti na tvrdom i zaleđenom terenu i to prilikom izvođenja kratkih zavoja.

Skija odlično drži sve vrste snježnih podloga tako da praktično nećete primijetiti da li je podloga zaleđena ili je tek prošao ratrak i uredio stazu. Radi toga nećete imati problema sa nagibom terena te ćete se bez problema spusti niz strme i zaleđene staze. Naravno, kao "race" model, skija nije predviđena za vožnju izvan staze tako da off-piste skijaši neće niti pomisliti na odabir ove skije. Skijanje po grbama predstavljat će veliki izazov radi mase samih skija te će biti potrebno uložiti puno energije za savladavanje, ali zato ćete iskijane staze prolaziti bez problema jer ćete kroz manje nakupine snijega prolaziti bez ikakvih problema dok led, kao što je već napomenuto, neće predstavljati nikakav problem.

Ova skija nikako nije za učenje ili za skijaše bez kondicije jer za maksimalan užitak potrebno je veliko znanje i iskustvo kao i visoka fizička spremnost skijaša.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4095196
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr