OPREMA

»

SKIJE

20.07.2012.      

Autor: Goran Razić

Ustupio: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija
www.amersports.commiha.krizaj@amersports.com 

 

Atomic Redster Doubledeck GS (12/13)

Atomicov najjači komercijalni veleslalom model u sljedećoj godini nosi ponešto zmijenjeno ime, ali još uvijek prepoznatljiv i jednostavan dizajn. U Atomicu ne odstupaju od svoje vizualne prepoznatljivosti.

Testirani model: 179 cm, r = 18,4 m
Sidecut: 114,5 - 70 - 99
Dostupne visine: 164, 169, 174, 179, 184 cm

 

-.--.-Atomicov veleslalomaš opremljen je doubledeck tehnologijom što skiju čini tvrdom, stabilnom i brzom pri većim brzinama, dok istodobno nudi manju masu. Geometrija skije je iznimno dobro pogođena i rekli bismo da odgovara jačem allround modelu. Sa 70 mm struka i radijusom malo većim od 18 metara GS odiše snagom, stabilnošću i moći. 

Vjerojatno najveća zanimljivost i novitet modela za sezonu 12/13. je Atomicova hrabra odluka da ugradi rocker tehnologiju i u svoje najjače i najpopularnije modele. Znajući koliko race klasa znači Atomicu ovaj smjeli potez još više dobiva na težini i jasno daje do znanja kako rocker ne bi trebao biti samo prolazni hit, barem ne kod proizvođača iz Altenmarkta. 

Skija ima u potpunosti drvenu jezgru te okomit postranični zid. Uz spomenuti rocker ugrađena je camber tehnologija, koja prevladava na 90% ukupne dužine skije, dok samo vršnih 10% otpada na uzdignuti rocker. Kombinacija koja daje svestranost i lakše upravljanje ovoj skiji. 

Upravo ta svestranost proširila je ciljanu klijentelu GS-a. Iako je riječ o tvrdom i brzom modelu, to više nikako nije skija samo za odabrane. Prema mišljenju recenzenata Skijanje.hr-a na Doubledeck GS-u ugodno će skijati svi bolji skijaši solidne kondicije. 

No dvije stvari su svakako najviše veselile; prva je lakoća vožnje i iznimna upravljivost pri malim brzinama i pri vožnji paralelnog zavoja od brijega, a druga je gotovo jednaka lakoća upravljanja pri velikim brzinama vozeći dinamični zavoj, odnosno veleslalom. Atomic svojom izradom još uvijek predstavlja sam vrh preciznosti ulaska u zavoj kod natjecateljskih modela, što će posebice znati cijeniti sportski nastrojeni rekreativci, ali i učitelji i demonstratori. 

Nakon iznimno usklađenih i ugodnih zavoja većeg radijusa, prelazak na brzo vijuganje posebno nas je zanimao. To je test gdje većina skija ovakve gemetrije ili prolazi ili pada. 

Atomicov GS posao je odradio sukladno očekivanjima. Ukoliko ste spremni na to da je potrebno kratiti zavoje te se samim time i izraženije gibati prilikom izvođenja zavoja kratkog radijusa, skijanje će biti zadovoljstvo. 

U uvjetima izvoženog ili mokrog snijega vožnja postaje puno teža i Atomic jasno daje do znanja da je u takvim uvjetima skiju bolje zamijeniti nekom drugom. Masa i širina struka nikako ne idu na ruku u uvjetima koji nisu vrlo dobri do odlični, no ipak ponešto veća dužina skije te veći radijus vožnju čine mogućom i ipak nešto lakšom nego na slalom modelu u istim uvjetima. 

Doubledeck GS svakako bi preporučili skijašima i skijašicama koji vole brzinu, vladaju vožnjom na rubnicima te vole zavoje svih radijusa. GS će se znati nositi s izazovima u gotovo svim situacijama te bi vrlo dobrim i odličnim skijašima, koji provode puno vremena na snijegu, preporučili ovaj model prije nego slalom, čija je namjena ipak puno ciljanija.  


-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

    Prikazano 0 od 0 komentara

    Sve komentare pogledajte na forumu

    • Recenzije

    © Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 330396
    Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
    Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

    ISSN 1845-5891

    e-mail: info@skijanje.hr

    Marketing:
      marketing@skijanje.hr