OPREMA

»

SKIJE

23.02.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Fischer RCX Superrace (03/04)

Slalomske rakete iz Fischera usprkos svojem možda nešto širem dizajnu osvojile su moju naklonost. Evo zašto.

Testirani model : 165 cm - r = 12 m
Sidecut : 123-66-102
Dostupne visine : 150, 155, 160, 165 i 170 cm


Skija kao stvorena za ljubitelje slaloma. Brza, s ruba na rub je lakoćom prebacujete u vrlo kratkom vremenu, rubnjaci su odlični, drže jako dobro i vode u zavoj savršeno. Na tanjuriću su nezgodne jer dosta plešu i vrlo često znaju kantovi "uloviti" pa treba biti stalno koncentriran i pomalo na repovima.


Dosta su teške, ali ni približno kao race modeli Atomica, Salomona ili Rossignola. Istina, ova skija nije niti u klasi world cup skije jer spada stepenicu ispod spomenute klase, ali još uvijek vrijedna kupnje. Za razliku od World Cup modela, ne zahtijeva toliko fizičke snage i manje je izbirljiva glede podloge.

Budući da je probana skija relativno kratka, za moju visinu (184 op.a.) ne i ekstremno kratka, očekivao sam značajnije bacanje na repove, no toga je bilo iznenađujuće malo, osim ako vas pokoji hupser iznenadi svojom pojavom i malo izbaci iz ravnoteže.

Dakako, veleslalomski zavoji joj nisu specijalnost, ali se zato sasvim pristojno snalazi i na mekšoj i na tvrđoj podlozi. O nekom ravnom spuštanju, dakako, nema niti govora, a ako ste poklonik off-piste skijanja, vjerujem da o ovakvom modelu skije ne biste s pravom niti razmišljali. Što se tiče stabilnosti, malo su nestabilnije od Rossignol 9S, ali na stazama s više mekog snijega nude puno bolju kontrolu i veći adrenalin od spomenutih skija.

Istodobno ne zahtijeva preveliku snagu u skijaševim nogama. Na race plati ne postoji predugradnja za vez, tako da ćete imati veliku slobodu pri odabiru veza, iako je preporuka Fischera da se ugrade Tyrolia vezovi.

Sve u svemu, jako dobar izbor za opredijeljene slalomaše.
Što se brušenja kantova tiče, oni su na standardnim tvorničkim postavkama koje za sad nisam uspio pronaći.





Napomena : Na slici se nalazi model RC4, ali su dva modela vizualno veoma slična, pa smo odlučili upotrijebiti sliku koja nam je bila dostupna.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 325103
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr