OPREMA

»

SKIJE

30.08.2007.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr  

Atomic Cool Minx (07/08)

Ženska linija Atomic skija također se promijenila, pa je tako nama na test stigao model sasvim novog imena - Cool Minx.

Testirani model: 159 cm, r = 15 m
Sidecut: 112 - 68 - 96
Dostupne visine: 132, 141, 150, 159, 168 cm

Ženska, Balanze, linija proteklih nekoliko godina bila je zastupljena gotovo isključivo modelima temeljenima na Izor liniji. Kako su od sezone 07/08 nastupile promjene u unisex modelima, tako su određene promjene doživjeli i ženski modeli te je i ponuda modela ponešto proširena.

Tako su se, ove sezone, ženski modeli, uvjetno rečeno "podijelili" u dvije grupacije - one za sve uvjete na stazi i van nje, te modele namijenjene isključivo vožnji po uređenim stazama. Prvu skupinu predvodi Super B model, a zatim su tu i Sugar Mama (bazirana na Nomad modelu), Sweet Mama (model poznat još od protekle sezone), te Foxy Mama (model baziran na Metron modelu). Svi ovi modeli redom imaju nešto šire dimenzije, pogotovo u struku, te su namijenjeni skijašicama koje uživaju ne samo na stazi već i van nje.

Drugu grupaciju čine Minx modeli, za koje bi mogli reći da su nasljednici stare "B" serije, namijenjene skijanju po uređenim stazama. Najjači predvodnik je, već uobičajeno crne boje te i dalje ima "zvučno" ime, baš poput starog modela Diva 9:6 - Royal Minx. Njega slijedi Hot Minx, dok su pri dnu ponude Cool Minx te posljednji Minx.

Nama na testu našao se model namijenjen prvenstveno rekreativkama i skijašicama koje počinju savladavati prve karving zavoje. Cool Minx ujedno je i jedini predstavnik Balanze linije koji dolazi u dvije boje - žutoj i plavoj.

Skija, na prvi pogled, djeluje tipično "ženski". Ugodne je vanjštine, dizajnom dominira silueta ženske osobe, a da se prilikom dizajna pazilo na svaki detalj, pokazuje i to da i podloga skije također krije siluetu preslikanu s gornjeg sloja (slika lijevo).

Prilikom vožnje Cool Minx odaje svoj pedigre, naslijeđen od svojih prethodnika iz "B" i Izor linije, pa je tako i ovaj model izuzetno lagano prebacivati s rubnika na rubnik te tako izvoditi karving zavoje. S obzirom da nije riječ o ekstremnom modelu, te da je radijus dovoljno velik (14m na visini od 150cm), sve skijašice koje još uvijek nisu savladale tehniku karvinga neometano će moći skijati i starom tehnikom, te otklizavati po stazi. S druge strane, možda će im baš lakoća upravljanja omogućiti to da bez straha naprave i svoje prvo prebacivanje na rubnik te tako otkriju čari i karving svijeta.

Boljim skijašicama, te onima veće mase ova će skija biti prelagana, što će se osjetiti kad probate skiji dati "gas". Ona će vas i dalje držati u zavoju, no ne s tolikom sigurnošću kao neki jači i teži modeli. Također na strmijim i tvrđim stazama skija poprilično vibrira, te odaje dojam kako zbilja nije namijenjena skijašicama s više iskustva.

Ono što je svakako zanimljivo, a i pohvalno, je da Cool Minx dolazi u vrlo velikom rasponu "ženskih" visina. Kad kažemo "ženskih", onda mislimo na to da cure uglavnom ne traže skije više od 170 cm, dok su niski modeli često traženi, pogotovo želite li skiju koja je od vas niža 10-tak centimetara. Dok kod sličnih modela drugih proizvođača rijetko postoje skije ispod 150cm, Cool Minx dolazi u čak 5 visina počevši od "minijaturnih" 132 cm. Time ova skija čak dolazi u obzir i kao prva ozbiljnija skija za juniorke.

Da rezimiramo, ova skija bit će odličan izbor za nezahtjevne skijašice koje traže laganu i ugodnu partnericu za povremene užitke na uređenim stazama. Takvima će biti užitak skijati te učiti i napredovati na Cool Minxu, a svima koji su prerasli ovaj stupanj sugeriramo da se ipak odluče na nešto jači model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 325895
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr