OPREMA

»

SKIJE

27.02.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Elan Whistler 6 (02/03)

Model 02/03 bio je klasificiran kao pleasure carve. Potpuno opravdano i pošteno klasificiranje. Lakoća izvođenja zavoja jednostavno imponira.

Testirani model : 168 cm - r = 17 m
Sidecut : 110-71-94
Dostupne visine : 152@13,4m - 160@15,1m - 168@17m - 176@18,9m

Whistler i Whisper su kodni nazivi za Elanovu skiju koja je bez imalo sumnje bila namijenjena rekreativnim skijašima i onima koji žele u skijanju prvenstveno uživati bez da ulažu previše snage ili energije te za one koji ne preferiraju velike brzine.

Iako bi se prema dimenzijama neutralni promatrač lako dao zavarati širokim gabaritima spomenutih modela, on je ipak namijenjen pretežito stazama.

Snalazi se odlično na mekim uređenim stazama. Na ledu drži solidno, no treba imati na umu da joj rubnjaci nisu poput rubnjaka na vrhunskim race modelima pa se na tvrdim stazama relativno brzo istupe te mogu uzrokovati otežanu kontrolu skije.

Izvanredna za one koji žele početi skijati kratkim zavojima, jer skija sama ulazi u zavoje vodi vas bez velikog fizičkog napora.
Idealna za one koji tek dolaze u svijet carvinga.


No oni kojima je fizička snaga karakteristika skijanja, te za one koji imaju veću masu te vole veće brzine, bojim se da je malo premekana te da će previše vibrirati.

Nema predugradnje za vez, pa vam je izbor neograničen. Plate nema, tek integrirana 5 mm plata uz koji bi još uvijek bilo dobro ugraditi neku platu ako preferirate veću stojeću visinu na skiji.

Za rekreativce, pogotovo za one koji na skijama žele ležerno voziti i imaju primarno hedonistički pristup ovo će biti jedan vrlo dobar odabir, jer je manje agresivne zavoje sa ovom skijom lakoća raditi.

No, za one koji od skije očekuju veliku preciznost, stabilnost pri agresivnijoj vožnji, možda da ipak potraže skiju iz viših kategorija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 330518
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr