OPREMA

»

SKIJE

17.09.2008.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Partner d.o.o., Rijeka info@stoeckli.hr Sve informacije na www.experience.hr  

Stöckli Spirit edition (08/09)

Udobna, tolerantna i vrlo upravljiva skija iz Stöcklija, namijenjena uglavnom ženama.

Testirani model: 157 cm, r = 13,5 m
Sidecut:115-68-98
Dostupne visine: 149, 157, 165 cm

Pored Cross editiona, imali smo prilike testirati jos jedan "edition" model švicarskog proizvođača Stöckli. Edition linija predodređena je za skije koje olakšavaju skijanje, te omogućuju ugodnu vožnju uz veliku dozu upravljivosti. U pravilu nisu namijenjene jurcanju po stazama, te donose optimalni balans između skija za uređene staze, te one nešto razgaženije. U Edition liniju spada po jedan model iz klasa Cross, zatim Rotor te i naša testirana Spirit.

Spirit klasa, pored Editiona ima i jači model Globe, koji svoju sendvič konstrukciju temelji na drvenoj jezgri. Kod Editiona u sendvič su posloženi slojevi fiberglasa, titana, vlaknaste potpore, sintetičke jezgre, staklene vune pa opet titana, što u konačnici daje puno lakšu skiju nego što je to Globe. Baza skije se, baš kao i kod ostalih modela, sastoji od "racing grafita", s transparentnim umecima i završnom obradom u stilu švicarske preciznosti.

Kod Spirit modela karakterističan je dizajn koji će, barem se nama tako čini, ili oduševiti skijaše ili im se uopće neće svidjeti. Edition model, za razliku od Globea, je nešto svjetlije nijanse, sa sivim krivuljama na svijetloj podlozi. Iz daleka skija zapravo izgleda jednobojno i vrlo jednostavno, što je karakteristika svim Stöckli modelima , dok se izbliza postiže trodimenzionalni efekt koji će mnoge podsjetiti na hipnotičke uzorke.

Spirit Edition se na stazi ponaša sukladno onome što je navedeno u katalogu. Vrlo je jednostavno upravljiva i lijepo izvodi zavoje na uređenoj stazi. Radijus nije prevelik, pa skija neće plesati onoliko koliko to rade skije s manjim radijusima, već je, mogli bismo tako reći, optimalno odabran da ne bude prevelik, ali niti premali. Time je skija postigla traženu mirnoću, ali je omogućeno da se jednako dobro mogu izvoditi i dugački i kratki zavoji.

Iako joj je struk nešto uži, pa od nje nije bilo za očekivati da će se na mekanom i razvoženom snijegu dobro ponašati, ovdje je skija iznenadila. Po neravninama prolazi začuđujuće mirno i bez nekih većih problema s ovom skijom može se skijati i u ovim uvjetima. Skija nije brza, niti je divlja, pa će najviše odgovarati skijašicama koje žele mirno krstariti stazom, bez obzira da li je rijeć o umjetnom snijegu i tvrdim stazama ili proljetnom mekanom snijegu.

Iako ovu skiju mnogi nazivaju ženskim modelom, prema katalogu i karakteristikama odgovarat će svim početnicima i rekreativcima koji razvijaju svoju tehniku i uče, bilo oni muškog ili ženskog spola. Nema karakterističnih ženskih osobina poput pomicanja veza ili podizanja pete, pa nema razloga kako ovu skiju ne bi vozili i skijaši. Ne bi je preporučili sportski orjentiranim skijašima te onima koji traže jurilice i skije s daškom natjecateljske osobine, te skijašima koji imaju nešto veću masu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249029
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr