OPREMA

»

SKIJE

22.07.2010.      

Autori: Elinka Barišić, Vjeran Baranović

Ustupio: Bora Sport d.o.o.
Zagreb
info@borasport.hr
01/3704415
099/3077750
www.borasport.hr

 

Vist Supermountain One (10/11)

Vist na tržištu nudi skiju minimalističnog dizajna. Skiju iz allmountain razreda, koja je doživjela vrlo male promjene u posljednje vrijeme

 

Testirani model: 170 cm, r = 17m (crni model); 162 cm, r = 15.5 (bijeli model)
Side-cut: 123-71-105
Dostupne visine: 146, 154, 162, 170, 178 cm

-.--.-Vist svojim skijama nastavlja proboj na tržište, a dodatnim unaprjeđenjem svojih modela skija ulazi i u segment široke populacije. Odavno prepoznatljivi zbog vezova, ploča i skijaškog tekstila, ovaj talijanski proizvođač opreme postaje sve prepoznatljiviji i po svojim ekstravagantnim skijama. Niti ove godine Vist se nije odrekao svog poznatog talijanskog dizajna, tako da su svi modeli za sezonu 10/11 vrlo uočljivi svima. Skije, kao i do sada, dolaze u već viđenim dvobojnim varijacijama.

Supermountain One je skija koja pripada allmountain kategoriji i predviđena je prvenstveno srednjim i naprednijim skijašima te skijašicama. Iako klasificirana za sve staze i uvjete, možda je ipak malo više za one koji vole više vremena provoditi na  skijaškim stazama, što je realno ipak najveći broj rekreativaca. Poznati Vist dizajn je i ove godine ostao vrlo sličan prošlim modelima, ali je doživio i neke manje promjene. Naime, uobičajena jednobojna skija s jednom linijom ovoga je puta promijenjena u crnu, odnosno bijelu skiju s dvije tanke bijele/crne uzdužne linije, što ju razlikuje od ostalih modela. Neki mogu reći da je riječ o bezidejnosti, no jednostavnost i minimalizam uvijek je bio premisa Vista.

-.--.-Kao i dosada, Vist svoje skije radi ručno, tako da je i ovaj model ručno sastavljen od "high grade tit-sw" konstrukcije, drvene jezgre, "off set alu-top edge" gornjeg sloja, dok je sama grafika napravljena od bijelog fenola i sintetskog crnog grafita. Izvana možda Supermountain One izgleda jednostavno, ali Vist pazi na svaki detalj kako izvana tako i iznutra.

Supermountain One pripada all mountain kategoriji i tako se ponaša na snijegu. Prilikom zavoja skija pod konstantnim opterećenjem kroz cijeli zavoj stabilno vodi i radi pravilan radius. Ono što stvara problem je sam početak odnosno ulazak u zavoj. Tu skija pokazuje svoju možda najveću manu jer treba jako raditi i pritiskati skiju, ne bi li skija pravilno krenula u zavoj. Slični modeli konkurencije u tom segmentu mnogo brže reagiraju. Jednom kada rubnici "uhvate" snijeg problema više nema i rekreativac bez mnogo truda može izvući zavoj kao svaki profesionalac. Na ravnijim dijelovima staze prilično se lagano prebacuje težina s jednog rubnika na drugi.

-.--.-Što se tiče razrovanog snijega, koji se nerijetko nalazi pokraj staze, moramo priznati da Supermountain One nije razočarala. Malo čvršćim upravljanjem i radom koljena moći ćete kontrolirati skije i prolaziti po svakakvom terenu. Što se dubokog snijega tiče, s Vistom je moguće izaći na kraj, iako mu to nije prvenstvena namjena, bez obzira na allmountain klasifikaciju.

Kako je raspon dostupnih visina doista raznolik i varira od "malenih" 146cm do "ogromnih" 178cm, skija je jednako prilagođena kako skijašicama tako i skijašima, a u ponudi su i dvije varijante boje pa bi s te strane ovaj Vist model trebao zadovoljiti široku populaciju skijaša.

-.--.-Supermoutain One je skija namijenjena srednjim i rekreativnim skijašima koji skijaju po različitim uvjetima na stazi te izvan nje. Elegantni dizajn, ručno rađena skija i prepoznatljiv brand daju na ekskluzivnosti pa je ova skija namjenjena i onima koji paze na takve detalje, a istodobno žele uživati u pravoj skiji koja će im pružiti mnogo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 223966
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr