OPREMA

»

SKIJE

29.07.2010.      

Autor: Branimir PaškvanUstupio:
Himalaya sport d.o.o.
Vrazova 15, 42000 Varaždin
tel: 042 313-701
e-mail: himalaya-sport@email.t-com.hr
 

Blizzard Magnum 8.7 TI IQ-MAX (10/11)

Razrovano, popeglano, meko, tvrdo, duboko, plitko... Ovoj je skiji svejedno.

Testirani model: 174 cm, r = 18,5 m
Sidecut: 128-87-113
Dostupne visine: 167, 174, 181 cm

-.--.-Blizzard Magnum 8.7 TI IQ-MAX dio je Blizzardove all mountain ekipe koju nekoliko posljednjih sezona nalazimo pod porodičnim imenom Magnum. Oznaka 8.7 referira se na širinu struka - osim ovog modela čiji struk ima širinu od 87 mm ili 8.7 cm, ovogodišnji Magnumi dolaze u širinama 8.1, 7.6 i 7.4 cm.

Svojom vanjštinom, Magnum 8.7 vjerojatno neće na vas ostaviti snažan dojam. Površinu skije ispunjava pomalo trešerska grafika koja podsjeća na razlivenu magmu, a preko nje klasični nakošeni verzali u bezbroj varijanti. Standardni i inače prepoznatljiv Blizzardov logo pomalo se izgubio u čitavom sportsko-kataklizmičkom dizajnu pa Magnuma vjerojatno nećete uočiti među prvima u prekrcanom izlogu vašeg omiljenog skijaškog dućana.

Performanse skije na svu sreću nemaju puno veze s njenom vanjštinom. Skiju smo testirali na dobro ispeglanim jutarnjim stazama te na razrovanim terenima uz stazu. Na stazi se doima jako sigurnom - veće brzine podnosi vrlo dobro, a rubnicima je čini se svejedno je li staza ugodno tvrda ili potpuno zaleđena - oni će jednako dobro odraditi svoj posao. Dugi zavoji joj leže bolje, što je i za očekivati s obzirom na sidecut. Premda nešto nespretniji za brzo okretanje, Magnum je sa svojih gotovo 90 mm struka začudno okretna skija te ćete kratke zavoje (zatreba li, ne daj Bože!) moći odraditi bez problema.

Van staze Magnum pokazuje svoje najbolje lice - jako je stabilan i precizan u razrovanom snijegu u kojem se po svemu sudeći najbolje i osjeća. Kratke dionice po dubljem i mokrom proljetnom snijegu pokazale su mali nedostatak plovnosti, no razrovani tereni svih vrsta (razrovane plitke strukture, hupseri) i svih nagiba optimalan su teren za Magnuma. Kao i sve all mountain skije, ni Magnum nije odviše težak za cjelodnevnu upotrebu tako će sasvim dobro poslužiti svim koje vole off piste avanture, a nemaju mogućnosti imati posebnu skiju za stazu, a posebnu za "dubač", "dubaju", powder ili koji vam je naziv već draži.

-.--.-Konstrukciju skije čine standardni Blizzardovi IQ (Intelligent Equipment) elementi: osnovna kompozitna konstrukcija – IQ-MAX Sandwich Compound Sidewall, predviđa integriranje Markerovih IQ-MAX vezova, čime su skija i vez povezani u jedinstvenu cjelinu i omogućuju najkvalitetnije upravljanje skijom. "MAX" je varijanta IQ tehnologije namijenjena isključivo skijama sa širim strukom. Osim Sidewalla, dobro prenašanje sile na rubnike u svim uvjetima osigurava i tzv. Power Frame – ojačanje pri gornjem sloju skije koje se proteže čitavom dužinom iznad rubnika. Zbrojeni u jednu cjelinu, elementi IQ tehnologije rezultirali su u Magnumovom slučaju fino izbalansiranom skijom koja s lakoćom može podnositi napore izgužvanih i zahtjevnih terena, ali je ujedno sasvim dobar izbor i za karvanje uređenim pistama i za skijanje po dubokom snijegu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 227164
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr