NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.06.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Anna Fenninger: "Kaprun kao trajna pouka života"

Olimpijska i aktualna ukupna pobjednica Svjetskog kupa danas puni 25 godina.

Iza Anne Fenninger neupitno je najuspješnija sezona dosadašnje karijere. Četiri pobjede, velika konstantnost top rezultata uz konačni naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, sve i uz naslov superveleslalomske olimpijske pobjednice i olimpijsko veleslalomsko srebro iz Sočija, ne ostavljaju tu puno prostora za dvojbe. A netom uoči rođendana simpatična Austrijanka, u jednom od razgovora za austrijske medije, osvrnula se malo kako na prošlu sezonu, tako i na planove za budućnost te progovorila i o nekim manje poznatim detaljima iz privatnog života.

"Jest, prošla sezona za mene je uistinu bila sezona iz snova. Sve se na kraju odigralo za mene gotovo savršeno no, u pravilu, ja nemam problema s time da, i  nakon takve sezone, ostanem 'čvrsto na zemlji'.

Znate, do ovih sportskih visina i ja sam, kao i mnogi drugi, stigla tek nakon određenih udaraca koje sam morala pretrpjeti i na sportskom i na privatnom planu. A koliko to god možda i bizarno zvučalo, još kao djevojčicu od 11 godina snažno me obilježila smrt najboljeg prijatelja u onoj groznoj tragediji na Kaprunu (11. studenog 2000. u tragičnom požaru vlaka u tunelu na Kaprunu život je izgubilo 155 osoba, nap.a.). Taj događaj snažno me obilježio i, na neki način, tada sam već shvatila koliko je sve relativno u odnosu na neminovni 'prst sudbine'", pojašnjava austrijska skijašica.   

-.-Goran Razić-.-

Kao svoju veliku strast u smislu hobija Fenninger ističe motociklizam, kao svoj najveći uzor u životu ističe majku, a snažnu obiteljsku povezanost dokazuje i činjenica kako Anna ljeti što više vremena pokušava provesti upravo s roditeljima i braćom, sve kako bi na neki način nadoknadila vrijeme koje odvojeno provode za vrijeme same sezone.

"Glavni cilj iduće sezone svakako je Svjetsko prvenstvo u Vailu i Beaver Creeku. A generalno gledano, nakon posljednjih velikih uspjeha, cilj je svakako i što je moguće više nastaviti jednostavno pobjeđivati. Energije ionako u skijanju imam i previše, nekada i toliko puno da mi se čini kako ću na startu utrke jednom i do kraja eksplodirati", vezano uz ciljeve za iduću sezonu, i motivaciju koja je nosi dalje, javnosti i konkurenciji jasno poručuje trenutno svakako jedna od ponajboljih skijašica svijeta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297100
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr