NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.09.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Marcel Hirscher: Ponavljanje prošle SL sezone? Nema šanse!

Najdominantiji slalomaš prošle sezone, i dvostruki uzastopni ukupni pobjednik Svjetskog kupa, ne vjeruje u ponavljanje prošlosezonske briljantne slalomske sezone.

"Da ste na skije postavili nekakav gotovo savršeni stroj - pa vjerojatno bi i on prošle sezone napravio više slalomskih pogrešaka nego što sam ih ja napravio! Ne, zaista ne vjerujem da bih mogao ponoviti slalomsku sezonu 2012/13. Iako, moram priznati da i sama pomisao na to u meni budi znatiželju. Kada god se upitam je li tako nešto zaista moguće ponoviti, u svom odgovoru uvijek sam puno bliži jasnom odgovoru ne", pred koji dan za austrijske medije izjavio je Austrijanac koji je u sezoni 2012/13. svih devet 'redovnih' slaloma, ali i oba 'city eventa' Svjetskog kupa, završio na pobjedničkom podiju. A uz to je na domaćem Svjetskom prvenstvu u Schladmingu uzeo i naslov svjetskog slalomskog prvaka. 

Prostora za napredak Hirscher vjeruje da je, čini se, zato pronašao u veleslalomu.

"Mislim da sam uspio napraviti još jedan dodatni iskorak u stilu vožnje. Volio bih kada bi se to u idućoj sezoni pokazalo dostatnim za ozbiljno ugrožavanje Teda Ligetyja. No isto tako - siguran sam da niti on ovoga ljeta nije 'spavao na lovorikama'. Već u Söldenu moglo bi, u svakom slučaju, biti sasvim uzbudljivo", jasna je Hirscherova najava.

Unatoč iskoraku učinjenom na južnoj hemisferi, uz odrađen ozbiljni blok treninga s reprezentativnim kolegama specijalistima za brze discipline, u sezoni 2013/14. kod Hirschera po pitanju brzih disciplina neće biti većih promjena. U planu je nastup na, po svoj prilici, maksimalno tri superveleslaloma Svjetskog kupa. A po pitanju Zimskih olimpijskih igara Hirscher je na adresu matičnog ski saveza otpremio i službeni upit o mogućnosti kraćeg testa staza u Sočiju i uoči početka samih ZOI. Razlog je jednostavan: Hirscher u Sočiju još nije nikada skijao - ipak svojevrsni nedostatak u odnosu na kolege koji su tamošnji snijeg, i po mnogima vrlo specifične uvjete, već imali prilike osjetiti.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282608
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr