NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.04.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Novi trener za Maze, ime još uvijek tajna

I po povratku Tine Maze sa zasluženog odmora na Maldivima, još uvijek se ne zna ime i prezime novog, svakako bitnog člana "Teama to aMaze".

Livio Magoni definitivno je odlučio prihvatiti ponudu i od iduće sezone priključit će se stručnom stožeru talijanskih reprezentativki s konkretnom ulogom trenera za tehničke discipline. A "glavni čovjek" tima Tine Maze, Andrea Massi, postigao je dogovor s novim stručnjakom koji će iduće sezone preuzeti nadzor prvenstveno skijaških treninga aktualne ukupne pobjednice Svjetskog kupa.

Iako pomalo iznenađujuć nakon što su zajednički dosegnuli sportske vrhunce, odlazak Livija Magonija Tina i Massi pojašnjavaju prvenstveno obiteljskim razlozima te zasićenjem Magonija načinom rada u kojem je radni pogon tijekom cijele sezone "na sto posto" uz trenerska zaduženja za sve alpske discipline. Ako je vjerovati sportskom i životnom tandemu Maze - Massi rastanak je prošao "u ružičastim tonovima", uz veliku zahvalu Magoniju na nekoliko sezona odličnog doprinosa timu.

Onoliko koliko su to za sada uspjeli ispitati slovenski novinari - trenerski stožer Tine Maze i u idućoj sezoni trebao bi ostati stopostotno talijanskim. A kao glavni favorit za mjesto novog skijaškog trenera Tine Maze spominje se Walter Ronconi. Ronconi je svojedobno poprilično uspješno radio s Mariom Jose Riendom Constreras, a u psoljednje dvije sezone bio je bitnim dijelom tima Massimiliana Blardonea, iz čega nije teško iščitati kako mu je središnja specijalnost najjača disciplina Tine Maze - veleslalom. Iz tima Tine Maze stiže informacija kako će novi trener službeno biti predstavljen u trenutku kada mu završi ugovor koji ga veže uz sadašnjeg poslodavca, a što bi se opet trebalo dogoditi vrlo skoro. 

"Ne trebam toliko skijaškog trenera koji će me učiti nečem novom, već samo osobu koja će me znati kvalitetno slijediti u mojim zamislima. Ne precjenjujte stoga preko svake mjere ulogu i pitanje skijaškog trenera u mom timu", nedavno je još s Maldiva vrlo samouvjereno slovenskoj javnosti poručila Tina Maze.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 598375
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr