NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.03.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Ofterschwang SL (ž): Senzacionalna Erin Mielzynski

Prva pobjeda karijere Erin Mielzynski.

Uzbudljiva slalomska utrka danas u Ofterschwangu! Prvu je vožnju na vrlo mekanoj stazi Oftershwanger Horn najbrže odskijala Tina Maze. Slovenka ove sezone niže vrlo dobre rezultate u slalomu, a do najviše pozicije ne može uglavnom zbog Marlies Schild. Austrijanka joj je danas otvorila vrata svojom pogreškom u prvoj vožnji što ju je stajala zaostatka od 77 stotinki sekunde.

Iznenađenje prve vožnje su bili plasmani mlade Lene Duerr na drugo mjesto i još mlađe Mikaele Shiffrin na treće. Uz njih, dobre su bile Erin Mielzynski (startni broj 24) na petom mjestu i Resi Stiegler (startni broj 35) na devetom.

U drugoj vožnji, koju je postavio austrijski trener, Schild je prikazala rezerviranu vožnju kojom nije uspjela izbiti na čelo. Tamo je, potpuno neočekivano, zasjela Erin Mielzynski (naslovna), 21-godišnja Kanađanka koja do danas nije imala niti jedan plasman među deset najboljih na utrkama Svjetskog kupa! Najbolji rezultat su joj dosad bila dva 13. mjesta u slalomu.

Nitko nije uspio "skinuti" Kanađanku s vrha, pa ni Tina Maze koja je nakon druge velike greške u drugoj vožnji i odustala od utrke. Time se oprostila od borbe za slalomski Globus koji je tako pripao Marlies Schild. Austrijanka, naime, dvije slalomske utrke prije kraja sezone ima nedostižnih 299 bodova prednosti.

Druga je, jednako iznenađujuće kao Mielzynski, završila Resi Stiegler koja je naplatila brojne ozljede i povratke na stazu. Schild je trećim mjestom osigurala već spomenuti slalomski Globus. Duerr je pala na šesto mjesto, a Shiffrin nakon teške pogreške na posljednje. Sljedeća stanica za skijašice je Are gdje se voze veleslalom i slalom.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. MIELZYNSKI Erin (CAN) 1:53.59
2. STIEGLER Resi (USA) +0.05
3. SCHILD Marlies (AUT) +0.07
4. POUTIAINEN Tanja (FIN) +0.13
5. GAGNON Marie-Michele (CAN) +0.21
6. DUERR Lena (GER) +0.25
7. HANSDOTTER Frida (SWE) +0.26
8. BORSSEN Therese (SWE) +0.41
9. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +0.48
10. HOSP Nicole (AUT) +0.64

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1178185
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr