NATJECANJA

»

SKIJANJE

12.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

U Schladmingu oproštaj velike Anje Pärson, odlazi i Scheiber

Anja Pärson objavila je kako je donijela konačnu odluku te da će utrke završnice Svjetskog kupa u Schladmingu (AUT) za nju biti posljednje utrke u aktivnoj, uspjesima vrlo bogatoj skijaškoj karijeri. Oproštaj i Maria Scheibera.

Anja Pärson natjecateljskom je skijanju odlučila reći: "Do viđenja!". I to nakon nekoliko posljednjih sezona koje bi ogromni broj skijašica zasigurno mogle rezultatski zadovoljiti. No ne i skijašicu koja je do sada sakupila, hm, idemo redom: dva velika Kristalna globusa ukupne pobjednice Svjetskog kupa, 42 pobjede na utrkama Svjetskog kupa, 95 pobjedničkih podija na utrkama Svjetskog kupa, šest medalja (uz jedno slalomsko zlato) sa Zimskih olimpijskih igara te sedam zlatnih medalja s FIS Svjetskih prvenstava u alpskom skijanju.

"Ovo je bila najteža odluka koju sam morala donijeti u svojem životu do sada. A sada kada sam je napokon 'prelomila' - sada sam vrlo znatiželjna po pitanju kako će izgledati moj život bez natjecateljskog skijanja u budućnosti.

Iz svoje aktivne karijere najviše ću pamtiti sve svoje velike uspjehe, ali i sve velike sportske duele u prvom redu s Janicom Kostelić.

Nakon nekoliko spektakularnih padova u posljednjih nekoliko sezona moram priznati da za mene više nije bilo mogućnosti boriti se na pravi način za najviše plasmane. Moje lijevo koljeno trenutno je najviše uništeno karijerom, i definitivno sam stigla do točke u kojoj niti moje tijelo, a sada više niti glava, nisu u stanju podnositi napore vrhunskih sportskih nadmetanja.

Što ću točno raditi u bližoj budućnosti još u ovom trenutku ne znam. Ali znam da nakon ove završnice u Schladmingu odlazim na duži, zasluženi odmor. Sve mi je ovo još svježe, i trebat će mi ponešto vremena da 'proradim' težinu ove velike promjene koja će sada u mojem životu nastupiti", izjavila je ovim povodom 31-godišnja Anja.

Svoj oproštaj od svijeta natjecateljskog skijanja objavio je danas u Schladmingu i Austrijanac Mario Scheiber. Problem su kronični problemi s koljenom. U svojoj karijeri Austrijanac je dohvatio 13 plasmana na pobjednički podij na utrkama Svjetskog kupa u brzim disciplinama. Na njegovu žalost - bez 'slasti' završne pobjede.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 13. ožujka 2012.   20:41h

    Član od:
    12.10.2006.

    Mjesto:
    Hrvatska, Ozalj

    Eto koliko god nam "nije bila odveć draga" poradi suparništva sa našom Janom (Oj, Jano Jano...) moramo biti realni i reć :

    Odlazi još jedna v e l i k a legenda alpskog skijanja.

    Bez nje i njenog skijanja niti Janičine pobjede ne bi bile tako slatke i bile su tehnićki dostojne suparnice (a za sve ostalo ... pa ipak smo samo ljudi sa svim svojim vrlinama i manama)
    Anja kapa dolje na postignutom-tvoje je mjesto u povjesti alpskog skijanja osigurano

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 225027
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr