OPREMA

»

SKIJE

13.08.2014.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401

 

Fischer RC4 Worldcup SC (14/15)

Konja koji pobjeđuje ne treba mijenjati. To očito u Fischeru jako dobro znaju. Stari slalom poznanik, kojega ne treba posebno predstavljati, i dalje sakuplja najbolje ocjene na testovima skija.

Testirani model: 165 cm, r 13 m 
Sidecut: 122-68-103 mm
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

 

Fischerov najjači slalomski rekreativni model, RC4 Worldcup SC, unazad par godina pojavljuje se uz minimalne promjene, a testni rezultati, u usporedbi s ostalim konkurentima, i dalje su u vrhu. Lijepog dizajna te odličnih karakteristika, ovaj slalomaš među skijaškom publikom osvaja sve više skijaša, a kako nam se čini i nakon ovoga testa - to će se tako nastaviti i dalje.

Najveći novitet Fischerovog slalomaša za sezonu 14/15 je sasvim nova ploča imena Racetrack. Zadaća nove ploče je još bolja fleksija kako bi se skija što pravilnije savijala u zavoju. Dojma smo kako su performanse po tom pitanju i više nego dobre. 

Dizajn se ponešto promijenio u odnosu na prošlogodišnji model. Crveni natpis, i poveću žutu plohu na vrhu skije, gdje je sve bilo dosta 'nagurano', zamijenio je, po osobnom ukusu autora ovih redaka, lijepi dizajn - potpuno crna skija, s velikim natpisom Fischer i minimalističkom dekoracijom u bijeloj i žutoj boji na vrhu i repu skije. Ako tome pridodamo poznatu rupu na vrhu skije, te urez na repu, vizualni dojam od nas bi dobio čistu peticu.


Testirana 'slalomica' bila je standardne visine od 165 cm te jedna od rijetkih u svojoj kategoriji koja je radijus zadržala na 13 metara. Također valja spomenuti kako je tendencija uvođenja Rocker tehnologije u race segment zaobišla ovu skiju, što joj još dodatno doprinosi čari istinskog 'slalomaša'. Zahvaljujući dobrim tehnologijama, od kojih možemo izdvojiti Air Carbon Ti, skija ima nešto manju masu te, iako je oku najtanja slalom skija u odnosu na konkurenciju, ona nije izgubila na svojoj čvrstoći.

Skija i dalje odlično drži stazu, agresivno 'izbacuje' iz zavoja, te isto tako i ulazi u njega. Ako se ova skija dobro postavi na rubnik, a njezino prebacivanje je gotovo trenutno, iz nje ćete uspješno 'izvući' ono najbolje. Fleksijski je skija optimalno odmjerena, što je osobito vidljivo pri laganom skijanju, gdje skija ne umara previše.

Za nekakve duge zavoje i nije namijenjena zbog svoje dužine, i malog radijusa, pa se tada javljaju podrhtavanja i potrebno je nešto više opreza pri takvom načinu skijanja.

-.-Goran Razic-.-

Relativno mala težina ne umara skijaševe noge, osim ukoliko se skijanje svodi na tehničku disciplinu poput agresivnih izvođenja kratkih zavoja, no i tada ova skija ne spada u gornju granicu slalom modela - modela koji će vam vratiti ono poznato pulsiranje u koljenima nakon skijanja.

Sve u svemu, RC4 SC pokazala se jednom od najoptimalnijih slalomskih skija koje smo imali na testu te je opravdala svoj dosadašnji uspjeh. U ovoj skiji mogli bi se pronaći dobri skijaši, koji žele lakšu, ali tvrdu skiju koja će agresivno odgovarati na svaki znak želje za njom, a isto tako, u laganom skijanju, ne umarati skijaša i omogućiti, recimo, cjelodnevno vođenje škole skijanja, ako govorimo o skijaškim učitelji(ca)ma.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. siječnja 2017.   16:01h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Kupio ih i mogu reci samo jedno: RAKETE....stvarno mi pasu skroz, lete, iz svakog zavoja izadu s jos vecom brzinom....probao ih po svim podlogama (tvrdo, meko, duboki) i ne mogu im naci zamjerku....cak je i cijena bila ok... 399 eura za 15\16 model.
  • Objavljeno: 16. kolovoza 2014.   18:50h

    Član od:
    26.10.2007.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Moram probati te skije da vidim kakvo je to pulsiranje u koljenima!:)

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 275934
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr