OPREMA

»

SKIJE

27.06.2011.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: INTERSPORT H d.o.o., Hrvatske bratske zajednice 1, 10410 Velika Gorica
www.intersport.com.hr

 

TECNOpro Pulse 12 Ti (11/12)

Pristupačna skija za rekreativne skijaše.

Testirani model: 170 cm, r = 15,5 m
Sidecut: 122-78-108
Dostupne visine: 154, 162, 170 cm
-.--.-

-.-Goran Razić-.-Početkom svake zime, kada trgovine sportskom opremom na police izvade skijašku opremu, zaredaju se pitanja čitatelja koja se mogu svesti pod isti nazivnik: Kakve su to skije TECNOpro? Riječ je skijama proizvedenim ekskluzivno za trgovački lanac Intersport, a mjesta sumnji da se radi o bofl robi ne bi smjelo biti. Za Intersport ih proizvodi Elanova tvornica, a budući da iz Begunja izlaze i skije puno zvučnijih brandova, kupci mogu biti sigurni u kvalitetu proizvoda.

No, zašto su tako povoljne? Kao prvo, nikada nije riječ o top skijama iz pojedinih serija izvornog proizvođača. Drugo, trgovački lanci si, s obzirom na količinu narudžbi i niže troškove promidžbe, mogu priuštiti takve cijene, a da svejedno zarade. Radi se obično o skijama koje su nadogradnja nekog od modela izvornog proizvođača s tehnološkim značajkama preuzetim iz jače klase. Katalog tako obećava drvenu jezgru ojačanu slojem titana, sendvič konstrukciju i otporne ABS rubnike.

Na našem se testu našao model TECNOpro Pulse 12 Ti. Skija sa 78 mm u struku i 15.5 m radijusa namijenjena je rekreativcima koji se drže uređenih staza. Na jednu takvu smo je rano ujutro i izveli dok je podloga još bila tvrda, a tragovi ratraka netaknuti. Početna podozrivost brzo je raspršena. Skija se sasvim lijepo ponaša na uređenoj stazi, a skijaši će jednako uspješno njome izvoditi i šire i uže zavoje. Unatoč struku širem no što bi se očekivalo od klasičnog all-round modela, lako se postavlja na rubnike i vrlo je upravljiva. Na ledenim je plohama skija postojana, a veseli činjenica što prašta i teže greške u skijanju te ne kažnjava skijaše neizbrušene tehnike.

Granice brzinskih prosjeka s Pulse 12 Ti ne treba previsoko propitivati iako se skija može "pustiti" taman da proradi adrenalin i vjetar zazuji oko ušiju. Znalci kompletni po pitanju tehnike i tjelesne spreme će skiju možda naći neizazovnom, no ona njima nije niti namijenjena.

-.-Goran Razić-.-Širi struk dobro dođe na mekšem snijegu kakav je u proljetnim uvjetim tijekom testa brzo zamijenio početnu tvrdu podlogu. Mekoća skije omogućava klizanje preko nakupina takvog snijega, za razliku od nekih sličnih skija koje zbog svoje mase "glisiraju" kroz takve nakupine. Pokoji izlet pokraj staze također je moguće odraditi, ali pretpostavka je da ciljana klijentela to neće poželjeti.

Koja je to ciljana klijentela? Radi se o rekreativcima srednjeg stupnja znanja koji preferiraju uređene staze, a traže skiju koja će im omogućiti cjelodnevno uživanje na snijegu bez pretjerane muke i borbe. Skijaši su to koji u sezoni na snijegu provedu obiteljskih tjedan dana uz pokoji "ukradeni" vikend. Takvi će u ovoj skiji naći idealnog suputnika koji će im u džepu ostaviti koju kunu više, uvijek dobrodošlu u planiranju zimskog odmora.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 259379
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr