NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine Facebook

 

Bansko SL (m) i Soči SK (ž) - najava utrka

Sutrašnji slalom Banskog deveti je slalom aktualne sezone Svjetskog kupa kod skijaša. A superkombinacija Sočija treća superkombinacija sezone u Svjetskom kupu kod skijašica.

59 skijaša iz 17 zemalja svijeta prijavljeno je za start slaloma Banskog (BUL). Prva slalomska vožnja zakazana je za 9:00 h, uz postavku M. Pirchera (AUT). Dok je plan da druga slalomska vožnja započne od 12:00 h. Uz postavku M. Pfeifera (SWE). Sve i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2.

"Banderica"/"Alberto Tomba" staza u Banskom za slalom kreće sa 1.825 mnv, dok joj je cilj na 1.610 mnv. Sa startnim brojem 1 utrku će otvoriti Cristian Deville (ITA). Današnji veleslalomski pobjednik Marcel Hirscher (AUT) za utrku ima startni broj 7. A hrvatski predstavnici Dalibor Šamšal i Natko Zrnčić-Dim startne brojeve 49 i 52.

Uoči sutrašnje utrke Ivica Kostelić u slalomskom poretku Svjetskog kupa ima 595 bodova. 135 bodova više u odnosu na Hirschera te 225 bodova više od Cristiana Devillea.

Cjelovita startna lista slaloma Banskog (.pdf dokument)

Uoči treće superkombinacije skijašica u Svjetskom kupu u poretku discipline Lindsey Vonn (USA) vodi sa 180 bodova. Tina Maze (SLO) ima sakupljenih 125, a Nicole Hosp (AUT) 120 bodova.

Treća superkombinacija zamišljena je kao spoj superveleslalomske i slalomske vožnje. Superveleslalom kreće sa 1.583, cilj mu je na 965 mnv i dug je 2.162 metra. Postavit će ga C. Knight (USA). Slalomska vožnja kreće sa 1.150, i cilj joj je na 960 mnv. Nju sutra postavlja D. Fill (ITA). Sve na "Rosa Kutor" stazi.

Superveleslalomska vožnja u planu je od 8:00 h, a slalomska u 11:00 h. Pri čemu TV prijenos natjecanja treba potražiti na stranim TV postajama.

Za superkombinaciju Sočija prijavljene su 63 skijašice iz 17 zemalja svijeta.

Cjelovita startna lista superkombinacije Sočija (.pdf dokument)

Vaše prognoze i ovih dvaju natjecanja očekujemo u sklopu aktualnog kruga Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 194969
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr