NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Crans-Montana SG (m): Neunišitivi Cuche opet slavi, Natko van bodova

Na prvom od dvaju planiranih superveleslaloma FIS Svjetskog kupa skijaša Didier Cuche (SUI) stigao je i do svoje 21. pobjede u Svjetskom kupu u karijeri. Natko Zrnčić-Dim 39., Beat Feuz (SUI) tek 20., Marcel Hirscher (AUT) van bodova.

Uslijed vrlo toplog i sunčanog vremena "Piste Nationale" staza u Crans-Montani najboljim skijašima svijeta predstavila se danas u poprilično snježno-mekanom izdanju. Sama po sebi konfiguracijski poprilično zahtjevna, uz zahtjevnu postavku i austrijskog trenera Eversa, staza je osobito skijašima s niskim startnim brojevima predstavljala teško savladiv izazov. Osobito na jednom terenskom skoku, na kojem su viđena i dva vrlo neugodna pada, na sreću, čini se ipak bez težih posljedica.

Kako je utrka ipak odmicala, tako se uspostavljalo i 'prirodno stanje stvari' u kontekstu ovosezonskih superveleslalomskih utrka. Prirodno stanje stvari u smislu da je 16 skijaša uspjelo odskijati vremena unutar manje od sekunde zaostatka u odnosu na pobjednika utrke. A nakon što su odlična vremena sa startnim brojevima 6 i 7 postavili Jan Hudec (CAN) te Silvan Zurbriggen (SUI), u konačnici drugi i četvrti, sa startnim brojevima 20 i 21 niz stazu su krenuli Didier Cuche (SUI) te Benjamin Raich (AUT).

Cuche je pobjedu osigurao u završnom dijelu staze. Stigavši do vremena 1:33.11. Uz 16 stotinki sekunde prednosti u odnosu na Hudeca. Dok je Raich za Cucheom 'zakasnio' svega 21 stotinku sekunde. Dovoljno za odlično treće mjesto na pobjedničkom podiju utrke.

Aksel Lund Svindal (NOR), i nadalje vodeći u superveleslalomskom poretku Svjetskog kupa, utrku je završio na 9. poziciji. A u današnjim uvjetima iznenađujuće loše snašao se Beat Feuz (SUI), koji je uz 1.36 sek. zaostatka u odnosu na Cuchea zauzeo tek 20. poziciju na utrci.

"Nikada ne očekujte od mene da budem brz u ovakvim, mekanim uvjetima. To ni na koji način ne pogoduje mojem skijanju. Ne znam, za sutra ću morati probati nešto pametno smisliti", izjavio je nakon utrke Beat Feuz. Kojega, sukladno određenim švicarskim agencijskim izvorima, počinju pomalo mučiti i bolovi u desnom koljenu!

Uz 2.74 sek. zaostatka u odnosu na Cuchea do boljeg od 34. mjesta nije nogao niti Marcel Hirscher (AUT). Dok je Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 41 utrku završio na 39. poziciji, uz 3.03 sek. zaostatka u odnosu na Cuchea i 70-ak stotinki sekunde zaostatka do mogućeg novog 'top 30' plasmana.

Današnje natjecanje u Crans-Montani propustio je Bode Miller (USA). Koji se u ponedjeljak morao podvrgnuti manjem artroskopskom zahvatu na koljenu koje je 'stradalo', kao i kod Ivice Kostelića, na superkombinaciji Sočija. Sukladno najnovijim informacijama, Miller bi možda ipak mogao nastupiti već sutra.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Hirscher i Ivica Kostelić ostali su na 1.055 odnosno 1.043 boda. Dok je Feuz stigao na 1.014 bodova. U superveleslalomskom poretku Svindal ima 259 bodova. Dok je Cuche sada drugi s 221 bodom. A Feuz treći s 182 boda.

Sutra bi se u Crans-Montani trebao voziti još jedan superveleslalom.

Konačni poredak prvih 10 skijaša na utrci:

1. CUCHE Didier (SUI) 1:33.11
2. HUDEC Jan (CAN) + 0.16
3. RAICH Benjamin (AUT) + 0.21
4. ZURBRIGGEN Silvan (SUI) + 0.43
5. REICHELT Hannes (AUT) + 0.57
6. INNERHOFER Christof (ITA) + 0.60
7. PUCHNER Joachim (AUT) + 0.62
8. BAUMANN Romed (AUT) + 0.65
9. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.67
10. KROELL Klaus (AUT) + 0.70
...
39. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 3.03

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 164412
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr