NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Crans-Montana SG (m) i Bansko S (ž) - najava utrka

Drugi vezani superveleslalom Crans-Montane (SUI) peti je superveleslalom aktualne sezone Svjetskog kupa. Skijašice u sklopu Svjetskog kupa sutra u Banskom (BUL) voze osmi spust.

Kako je danas i nakon prvog superveleslaloma najavio - Marcel Hirscher (AUT) odlučio je preskočiti subotnji drugi superveleslalom Crans-Montane. I u potpunosti se sutra posvetiti pripremi za nedjeljni veleslalom.

Druga utrka na "Piste Nationale" iznova je zakazana za 11:30 h. I uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2. Sutrašnji superveleslalom postavlja G. Rulfi (ITA). A na startnoj su listi dva skijaša manje u odnosu na danas - 72 skijaša iz opet 17 zemalja svijeta.

Za drugi superveleslalom Crans-Montane dva broja 'niži' startni broj ima i Natko Zrnčić-Dim - umjesto današnjeg 41 sada 39. Aksel Lund Svindal (NOR) za utrku ima startni broj 18. A švicarski dvojac Beat Feuz - Didier Cuche startne brojeve 21 i 19. Unatoč određenim kontroverznim najavama - Bode Millera (USA), a koji poput Ivice Kostelića nakon superkombinacije Sočija ima problema s koljenom, nema na startnoj listi sutrašnje utrke.

Cjelovita startna lista drugog superveleslaloma Crans-Montane (.pdf dokument)

Nakon što su skijaši u Banskom prošlog tjedna odradili vikend tehničkih disciplina, na skijašicama je da se u ovom navodno novom sve većem skijaškom biseru Balkana okušaju i u brzim disciplinama.

Sutrašnji dan donosi im spust. A na oba treninga, koji su održani jučer i danas, najbrža je bila Maria Hoefl-Riesch (GER). Draži borbe za mali Kristalni globus u spustu više nema, jer je Lindsey Vonn (USA) neuhvatljiva za ostatak konkurencije. No od drugog do četvrtog mjesta u poretku dscipline Hoefl-Riesch, E. Goergl (AUT) i T. Weirather (LIE) 'stisnute' su u 10 bodova razmaka uoči spusta Banskog i onog posljednjeg planiranog na završnici u Schladmingu (AUT).

Start spusta Banskog predviđen je za 10:00 h po srednjeeuropskom vremenu (11:00 h lokalno) uz izravni TV prijenos samo na uobičajenim stranim TV postajama. Vozi se na "Marc Girardelli" stazi sa startom na 2.405, ciljem na 1.615 mnv, pri čemu je dužina staze točno 2,5 kilometara. Za sam start utrke prijavljeno je svega 48 skijašica iz 14 zemalja svijeta.

Cjelovita startna lista spusta Banskog (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija i ovih dviju utrka očekujemo u sklopu aktualnog kruga Skijanje.hr kladionice. Koji uz oba superveleslaloma Crans-Montane uključuje i nedjeljni veleslalom Crans-Montane. A uz spust skijašica u Banskom i njihov nedjeljni superveleslalom u ovom bugarskom zimskom centru. I u ovome krugu igrate za jednu CroSki majicu najuspješnijem/najuspješnijoj.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4718052
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr