NATJECANJA

»

SKIJANJE

25.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Crans-Montana VSL (m) i Bansko SG (ž) - najava utrka

Veleslalom u Švicarskoj za skijaše i superveleslalom u Bugarskoj za skijašice.

Trodnevna natjecanja u Crans-Montani završavaju nedjeljnim veleslalomom. Početak je utrke najavljen za 10 sati, a druga vožnja bi trebala započeti od 13 sati. Staza je Piste Nationale, sa startom na nadmorskoj visini od 1.915 m i ciljem 382 m niže. Postavljač prve vožnje je L. Buttafoghi (FRA), a druge F. Raich (AUT). Prijenos utrka je najavljen na 2. programu Hrvatske televizije.

S pozornošću ćemo pratiti nastup Marcela Hirschera koji je preskočio subotnji superveleslalom i odmoran čeka nedjeljnu utrku. Prošlog je vikenda pokazao da je u sjajnoj veleslalomskoj formi, a s dobrim bodovnim ulovom u Crans-Montani odvojio bi se na vrhu ukupnog poretka. Ne treba zaboraviti niti borbu za veleslalomski globus gdje Ted Ligety ima jednu od posljednjih šansi obraniti prošlogodišnji naslov najboljeg veleslalomaša Svjetskog kupa. Jedini hrvatski predstavnik, Natko Zrnčić-Dim, startat će 65.

Cjelovita startna lista veleslaloma (.pdf dokument)

U Banskom (naslovna fotografija) će skijašice pokušati odvesti barem jednu utrku. Nakon što je subotnji spust otkazan zbog prejakog vjetra, u nedjelju je na rasporedu superveleslalom. Vozi se na stazi Marc Girardelli gdje je start na 2.215 m n/m, a cilj na 1.615 m n/m. Staza će postaviti austrijski trener F. Winkler, a utrka bi trebala početi u 11 sati.

Prijavljena je 51 skijašica, a među njima i vodeća superveleslalomašica Lindsey Vonn. Ona će niz stazu sa stratnim brojem 17, a njezina prednost u poretku discipline pred drugom Annom Fenninger iznosi nevelikih 20 bodova. Fenninger će niz stazu odmah poslije Amerikanke što jamči uzbudljivu utrku u Bugarskoj i borbu za super G globus.

Cjelovita startna lista superveleslaloma (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija ovih dviju utrka očekujemo u sklopu aktualnog kruga Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4721290
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr