NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.03.2013.      

Autor: Goran VukelićFoto: FIS Alpine  

Garmisch, S (ž): Maze nadmašila Hermanna Maiera

Pobjedom u Garmischu Tina Maze prešla magičnu brojku od osvojenih 2.000 bodova u sezoni.

Još jedna fenomenalna izvedba u režiji Tine Maze danas u Garmisch-Partenkirchenu. Slovenka je uskijala u cilj uz taktove svojeg hita "My way is my decision" ruku visoko podignutih u zrak jer osim pobjede danas je došla i do ukupno 2.024 osvojenih bodova u tekućoj sezoni. Nadmašila je time rekord Hermanna Maier iz 2000. kada je legendarni Austrijanac osvojio 2.000 bodova. Zaista sezona iz snova za Tinu Maze.

Maria Höfl-Riesch nije mogla zaprijetiti Slovenki na svom terenu. Jedna greška u sredini staze stajala ju je na kraju zaostatka od pola sekunde. Bilo je to dovoljno tek za treće mjesto podija budući da se na drugo probila Laurenne Ross. Mlada je Amerikanka prikazala sjajnu vožnju, nimalo zastrašena činjenicom da je na stazi danas nastradala njena reprezentativna kolegica Alice McKennis.

McKennis je izletjela iz idealne putanje po izlasku iz tzv. FIS koridora na stazi Kandahar. Ozljeda se ispostavila teškom budući da je sa staze odvezena helikopterom, no točnih vijesti o prirodi ozljede još nema.

Tina Maze u spustaškom poretku sada za Lindsey Vonn zaostaje točno jedan bod. Do kraja sezone je ostao još samo jedan spust pa je za očekivati da će Slovenka "ubrati" i spustaški globus. Slovence sigurno raduje i uspjeh Ilke Štuhec kojoj je današnje 10. mjesto već drugi "top 10" plasman u zadnjih tjedan dana.

U Garmisch-Partenkirchenu je sutra na rasporedu superveleslalomska utrka.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. MAZE Tina (SLO) 1:40.46
2. ROSS Laurenne (USA) +0.39
3. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.50
4. GUT Lara (SUI) +0.74
5. MOSER Stefanie (AUT) +0.80
6. MANCUSO Julia (USA) +0.93
7. WEIRATHER Tina (LIE) +0.99
8. REBENSBURG Viktoria (GER) +1.06
9. COOK Stacey (USA) +1.07
10. ŠTUHEC Ilka (SLO) +1.23

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 114395
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr