Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.02.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Hrvatski olimpijci; Skijanje.hr  

Hrvatski olimpijci spremni za Vancouver

Hrvatska olimpijska delegacija na ovogodišnjim Zimskim olimpijskim igrama, koje se održavaju u kanadskom Vancouveru, brojat će 18, odnosno 19 sportaša. Svi oni danas su se, uoči puta, predstavili sedmoj sili

-.--.-Današnjim predstavljanjem novinarima u Zagrebu hrvatska olimpijska ekipa učinila je i posljednji korak uoči puta u Kanadu na Olimpijske igre koje se održavaju od 12. do 28.02.2010. Brojnim novinarima predstavilo se deset alpskih reprezentativaca, dva u skijaškom trčanju te dva biatlonca. Uz njih nastupit će i legendarna peteročlana bob reprezentacija.

Od skijaških reprezentativaca i reprezentativki na padinama Whistlera nastupit će Ivica Kostelić, Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Ivan Ratkić, Ana Jelušić, Nika Fleiss, Sofija Novoselić, Tea Palić i Danko Marinelli dok će nastup Matee Ferk biti poznat do četvrtka 04.02., kada će se znati dobivena FIS kvota u relokacijskom procesu. S njima su ovom događaju nazočili i brojni treneri te dužnosnici Hrvatskog skijaškog saveza, na čelu s direktorom reprezentacije Vedranom Pavlekom.

Okupljenom mnoštvu u edukacijskom centru T-HT-a, glavnom sponzoru Hrvatskog olimpijskog odbora, obratili su se i brojni uzvanici, među kojima i predsjednica hrvatske Vlade, Jadranka Kosor, koja je veselo izjavila kako očekuje dobre vijesti iz Vancouvera te kako se nada da će i hrvatska Vlada krenuti putevima uspjeha hrvatskih reprezentativaca: "Hrvatski reprezentativci i reprezentativke uče nas kako se odnosi prema obavezama i teškim izazovima i to baš u trenucima kada se situacija čini bezizlazna. Upravo su to odlike koje bih željela vidjeti u hrvatskoj Vladi, administraciji i u svakom segmentu društva", riječi su Jadranke Kosor koje je uz najljepše želje uputila najboljim hrvatskim sportašima.

-.--.-

Zlatko Mateša istaknuo je brojne i dugotrajne napore koje je HOO učinio u projektu Vancouver, čije pripreme traju već punih 30 mjeseci te je još jednom istaknuo kako ne dvoji u velik angažman i samim time kvalitetan rezultat hrvatskih predstavnika.

Ivica Kostelić, imao je čast govoriti u ime hrvatskih sportaša te je istaknuo kako ima jedinstvenu priliku govoriti, a da prisutni političari moraju slušati, jer je obično obrnuto. Ivica je svoje odlično raspoloženje podijelio sa svima okupljenima, a ciljevi su jasni: "Ne dvojim da ćemo se vratiti sa Olimpijskih igara barem s jednom medaljom, a mislim da bi ih moglo biti i više", optimističan je Ivica, koji jedva čeka skorašnje nastupe na kanadskom snijegu koji mu toliko leži.

-.--.-

Hrvatski olimpijci put Kanade će već krajem ovog tjedna, a već za dva tjedna očekuju ih i prva odmjeravanja snaga s najboljim sportašima svijeta. Sve informacije, vijesti i razvoje događanja vezano za alpsku reprezentaciju i njene nastupe na Zimskim olimpijskim igrama pratite na magazinu Skijanje.hr, koji će uživo, s lica mjesta donositi sve najznačajnije trenutke hrvatskih skijašica i skijaša.

-.--.-
-.--.-
-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3213337
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr