NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.01.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, Mitja Š. Bricelj

 

Ivica: "Sutra je posve druga tekma"

Ivica Kostelić optimističan pred nedjeljni nastup u Kitzbühelu.

Jedan bod je danas Ivica Kostelić zaradio na spustu u Kitzbühelu, bod koji može biti zalog sutrašnjih stotinu. Nije djelovao nezadovoljan nastupom, dapače. Svjestan je da pravu priliku ima sutra, kada će na Ganslernu voziti slalom koji se s današnjim spustom boduje za kombinaciju.

-.-Goran Razić-.-

"Za početak mi je na startu puknuo kombinezon. (slika dolje) To je jedan defekt koji nam je uzeo nešto vremena", komentira Ivica nastup na Streifu. "Inače, vožnja je bila OK, napravio sam malu grešku, oku možda i teško vidljivu, na izlasku iz Lärchenshussa u Oberhausberg. Predirektno sam otišao u kompresiju i tamo izgubio brzinu. Ipak, vožnja je bila bolja nego na treningu."

-.--.-

Zaostatak od nešto manje od tri sekunde u odnosu na pobjednika i pogled na suparnike budi nadu. "Paris može dobro voziti, ali to su dva laufa, to je teško za njih... Ligety bi bio opasan da je završio utrku, Pinturault je opasan... Ali nema veze, sutra su dva laufa, to je posve druga tekma nego superkombinacija", optimističan je Kostelić koji je slavio na posljednje tri kombinacije u Kitzbühelu i time triput zaradio naslov "pravog" pobjednika Hahnenkamma.

Još jednom pobjedom postao bi prvi skijaš koji je četiri puta zaredom slavio u kombinaciji u Kitzbühelu te se pridružio Kjetilu Andre Aamodtu koji je ovdje također slavio  četiri kombinacijske pobjede, ali ne zaredom. Završi li na podiju, Ivici bi to bio šesti kombinacijski podij zaredom u Kitzbühelu čime bi se također izjednačio s Aamodtom koji je to postigao između 1997. i 2002.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 491949
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr