NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.01.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, Mitja Š. Bricelj

 

Ivica Kostelić: "Ne ubijajte kombinaciju"

Ivica Kostelić proslavio četvrtu zaredom pobjedu u kombinaciji u Kitzbühelu, ali jednako veseli treće mjesto u slalomu.

Četvrti put zaredom natjecanja u Kitzbühelu su završila hrvatskom himnom, četvrti put zaredom Ivica Kostelić slavi u kombinaciji. Posljednjoj klasičnoj koja se zadržala u Svjetskom kupu i razumljivo je zašto je po utrci apelirao:

"Nemojte uništiti klasičnu kombinaciju! Od sljedeće se sezone više ne bi trebala voziti klasična kombinacija u Kitzbühelu, ali takva odluka je greška. Teško mi je govoriti o kombinaciji jer svi misle da je podupirem samo zato što pobjeđujem. Istina, pobjeđujem, ali za godinu-dvije ja neću biti ovdje, kao niti oni koji to zagovaraju. Nepojmljivo mi je da se uništi nešto što ima tradiciju od 1931. godine. Možete svašta novo izgraditi, ali povijest ne možete nanovo izgraditi. Skijanje neće profitirati još jednom hibridnom utrkom kao što je superkombinacija, ali će strašno izgubiti ukidanjem klasične kombinacije."

-.-Mitja Š. Bricelj-.-

Večer pred nedjeljni slalom je obilježila mini-afera na sastanku vođa ekipa gdje je Anti Kosteliću oduzeto pravo da postavi prvu slalomsku vožnju. "Nisam pratio diskusiju, nisam niti stazu vidio tako da nemam komentara", tvrdi hrvatski skijaš i dodaje: "Staza je bila drugačija nego inače u Kitzbühelu. Dočekala su nas tri 'vala' na terenu, čini mi se umjetno napravljena. Trebalo je vrlo tečno skijati po njoj."

-.-Goran Razić-.-

"Nisam očekivao postolje u slalomu"
, iskren je Ivica i na pitanje o zadovoljstvu četvrtom uzastopnom kombinacijskom pobjedom u Kitzbühelu dodaje: "Da, ali Anderl Molterer ih ima pet! To je čar kombinacije!"

Ante Kostelić je također bio sretan raspletom na Hahnenkammu. Naravno, pogodilo ga 'brisanje' njegove postave prve slalomske vožnje: "Znaš, ljudi što rade, rade sebi. Sramota je to što sam doživio, ali sramota je i za one koji su to napravili. Veseli me Ivičino postolje u slalomu u većoj konkurenciji nego u kombinaciji, ali istina je i da bi mnogi rado vozili kombinaciju kad bi mogli. Znaš kako je u basni: kad lisica ne može do grožđa, kaže da je kiselo. Austrijska mi je novinarka u Zagrebu rekla da Austrijanci ne vole kad se vikend u Kitzbühelu zatvara hrvatskom himnom. Ali to je razumljivo, ovo je njihov 'platz' i sigurno ne bi voljeli slušati američku himnu četiri puta zaredom."

Sreća je isijavala i iz Vedrana Pavleka: "Ivica je danas vozio fantastično! Prva je vožnja bila dobra, imao je grešaka, ali zaostatak je davao nadu. No, kad sam vidio kako je krenuo u drugu vožnju znao sam da nema brige! Posebno fascinira kako je nakon tjedan dana vožnje brzih disciplina došao do trećeg mjesta u slalomu."

-.-Goran Razić-.-

Forma očigledno ima uzlaznu putanju? "Pokazao je da ide nabolje i mislim da je pitanje dana kada će pobijediti i u pojedinačnoj disciplini. Mi smo razmišljali o nastupu na Svjetskom prvenstvu ovisno o stanju u Svjetskom kupu, ali nastup u Schladmingu sada ima smisla jer Veliki kristalni globus je lutrija, a Ivica će imati dobre izglede u utrkama na Svjetskom prvenstvu."

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 267158
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr