NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.03.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Kvitfjell SG (m) i Ofterschwang SL (ž) - najava utrka

Skijašice se nadmeću u slalomu, a skijaši u superveleslalomu.

Sedmim superveleslalomom sezone zaključit će se produženi vikend u Kvitfjellu. U petak je već na istom mjestu odvožen jedan, a pobjedu na njemu su podijelili Klaus Kroell i Beat Feuz. S velikim ambicijama obojica ulaze i u nedjeljnu utrku; Kroell zato što bi ga pobjeda ostavila u utrci za super G globus, a Feuz bi uz to stvorio dovoljnu bodovnu zalihu pred završnicu sezone u Schladmingu.

Utrka se vozi na stazi Olympiabakken gdje skijaši startaju s 823 m n/m, a u cilj ulaze na 182 m n/m. Staza je dugačka 2.574 m, a postavit će je francuski trener P. Morisod. Početak je zakazan za 11 sati uz prijenos na 2. programu HTV-a.

Cjelovita startna lista superveleslaloma u Kvitfjellu (.pdf dokument)

Skijašice će nedjelju iskoristiti za slalomsko nadmetanje u Ofterschwangu (naslovna). Staza je Ofterschwanger Horn sa startom na 1.120 m n/m i ciljem 200 m niže. Prva bi vožnja, s postavom L. Morettija (FIN), trebala početi u 10 sati. Druga je dotle na rasporedu od 13 sati, a postavlja ju S. Buergler (AUT).

Dobrim rezultatom slalomski globus već sada može osigurati Marlies Schild koja vodi u poretku discipline s 239 bodova pred Tinom Maze. Nakon Ofterschwanga su na rasporedu još dva slaloma, no uz razinu forme koju ove sezone (opet) prikazuje Schild, sva je prilika da rezultatske neizvjesnosti tu neće biti.

Cjelovita startna lista slaloma u Ofterschwangu (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija očekujemo u sklopu Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 141380
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr