NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.02.2012.      

Autor: Cristian Bruno Galić

 

Memorijal Renco Kosinožić: Slavili Antonija Grbac i Duško Bastijančić

Skijaški klub Umag u suradnji s Gradom Umagom i lokalnom turističkom zajednicom, organizirao je skijaški "Memorijal Renco Kosinožić".

Ovo 19. po redu otvoreno prvenstvo Istre i Umaga u veleslalomu na talijanskom skijalištu Piancavallo, boduje se za Kup Istre. Dok je sam "Memorijal Renco Kosinožić" održan u spomen na prerano preminulog državnog demonstratora skijanja, člana Ski kluba Umag, fotografa Renca Kosinožića iz Nove Vasi kraj Poreča, koji je dugi niz godina bio i službeni fotograf hrvatske skijaške reprezentacije. Podsjetimo se, Renco Kosinožić je prije par godina preminuo na ledenjaku Hintertux u Austriji dok je snimao Ivicu Kostelića i druge članove CroSki tima.

Na startu u Piancavallu se prijavilo 55 takmičara iz Istre te Mrkoplja, Zagreba i Opatije koji su u dvije vožnje dali sve najbolje u skijanju. Najbrže vrijeme imao je Duško Bastijančić iz Rijeke među muškarcima i Antonija Grbac iz Pule među djevojkama. Najmlađi natjecatelj je bio šestogodišnji Toma Dadić iz Poreča, dok je najstarija natjecateljka bila Jožefa Ščurić (71) iz Opatije.

-.--.-

U kategoriji mlađih djevojki najbrža je bila Eni Celić iz Umaga, kod starijih dječaka prvi je stigao Filip Krota iz Zagreba, kod juniorki prva je stigla Olga Visintin iz Umaga. Andrej Renko bio je najbrži u kategoriji mlađih članova, a kod starijih članica  Koraljka Tomašić iz Rijeke.  Najbrži senior bio je Luciano Visintin iz Umaga dok je u kategoriji starijih seniora pobijedio Pino Grbac iz Pule. Kod veterana je slavio Ivo Ščurić iz Opatije.

Kup Istre u veleslalomu se nastavlja ove subote u Ravasclettu dok je završnica rekreativnog takmičenja, odnosno finale Kupa Istre predviđena iduće subote, 3. ožujka, na slovenskom skijalištu Krvavec gdje će se, između ostalog, održati i prezentacija istarske turističke ponude te degustacija maslinovih ulja i vina južne Istre.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 249634
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr