NATJECANJA

»

SKIJANJE

23.02.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

Meribel, S (ž): Utrka života Ruiz Castillo!

Carolina Ruiz Castillo posve neočekivano došla do pobjede u Meribelu.

Dvadeset i dvije su godine Francuzi čekali na utrku spusta u Meribelu i čekanje im se danas gotovo isplatilo. Malo je nedostajalo da na današnjem spustu na najvišu stepenicu podija zasjedne domaća uzdanica Marie Marchand-Arvier.

Francuskinja je sa startnim brojem devet odvezla inspiriranu vožnju niz stazu Roc de Fer i s pravom je po prolasku ciljem očekivala svoju premijernu pobjedu u Svjetskom kupu. Nažalost po nju, pojavila se Maria Höfl-Riesch. Njemica je niz cijelu stazu vozila s praktički identičnim prolaznim vremenima kao i Francuskinja, zaostaci ili prednosti su bili minimalni. "Ples stotinki" je otišao na njezinu stranu, bila je brža od Marchand-Arvier za samo jednu stotinku sekunde i tada su svi, nakon što je prva jakosna skupina okončala svoj nastup, pomislili da je pitanje pobjednice riješeno.

Osim Caroline Ruiz Castillo! Španjolka je fenomenalno odskijala spust, kroz sva je mjerenja vremena prošla u "debelom zelenom" da bi u cilj ušla s 20 stotinki prednosti pred Höfl-Riesch i time osigurala svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu! Riječ je, inače, o veteranki "snježnog cirkusa" s 31 godinom na leđima. Dosad najbolji rezultati u spustu su joj bila dva sedma mjesta, a na podiju je stajala samo jednom i to u veleslalomu prije 13 godina! Jednostavno, utrka života za Ruiz Castillo i prva španjolska pobjeda u Svjetskom kupu nakon Marie Jose Riende Contreras 2006. Ujedno, ovo je i prva španjolska pobjeda u brzim disciplinama!

Tik do podija je završila Tina Maze koja deset utrka prije kraja sezone ima praktički nedostižnu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. U poretku spusta zaostaje za još uvijek vodećom Lindsey Vonn 101 bod, a do kraja nas sezone očekuju još dva natjecanja u ovoj disciplini pa je lako moguće da Slovenka osigura i mali spustaški globus.

Sutra je u Meribelu na rasporedu superkombinacija.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. RUIZ CASTILLO Carolina (SPA) 1:42.56
2. HÖFL-RIESCH Maria (GER) +0.20
3. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +0.21
4. MAZE Tina (SLO) +0.28
5. STERZ Regina (AUT) +0.35
6. KAMER Nadja (SUI) +0.62
7. WEIRATHER Tina (LIE) +0.65
8. MERIGHETTI Daniela (ITA) +0.75
9. GÖRGL Elisabeth (AUT) +0.76
10. ROLLAND Marion (FRA) +0.80

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 424814
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr