NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.03.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Istok Rodeš, arhiva CroSki

 

SJP Jasna: Istok Rodeš prvo ime

Istok Rodeš prvo hrvatsko ime na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Jasni. Mlađi juniori potvrdili potencijal.

Hrvatskom skijanju Svjetsko juniorsko prvenstvo u slovačkoj Jasni najbolji plasman donijelo je posljednjeg dana, u posljednjoj utrci. Na slalomu skijaša gdje je Istok Rodeš doskijao do šeste pozicije na utrci i uvjerljive pobjede u kategoriji mlađih juniora (1996. i 1997. g.). Matej Vidović utrku je završio na vrlo lijepom 14. mjestu, a i Filip Zubčić nakon prve se vožnje nalazio na sedmoj poziciji, no naknadno je diskvalifciran.

Generalno - prvenstveno ovim rezultatom, ali i drugim mjestom u veleslalomu te trećim mjestom u spustu u kategoriji mlađih juniora Istok Rodeš svakako se zasluženo može označiti prvim imenom na prvenstvu. A odmah do njega tu je Andrea Komšić, naša još također mlađa juniorka pred kojom su, kao i pred Istokom, još tri moguća Svjetska juniorska prvenstva.

Andrea je među mlađim juniorkama slalom završila na drugoj poziciji, superkombinaciju na devetoj poziciji (u istoj konkurenciji i istoj disciplini Saša Tršinski osma). Sve uz određene posljedice ozljede lista noge koju "vuče" još od prije Sočija. Kod Saše Tršinski izdvojiti još vrijedi i 11. mjesto među mlađim juniorkama u superveleslalomu, kod Andree 11. mjesto u istoj kategoriji u spustu.

Andrea Komšić i Istok Rodeš jedini su i odradili kompletan program natjecanja u Jasni, s iznimkom Andreine poštede za slalom nenastupanjem u drugoj vožnji veleslaloma.
 
Kod starijih juniora prvo je ime nekako ipak, što je bilo i očekivano, uz Mateja Vidovića Filip Zubčić. Unatoč diskvalifikaciji jako lijepo skijanje danas u prvoj vožnji slaloma, jučerašnje 22. mjesto u veleslalomu nešto su što ga trenutno barem donekle može zadovoljiti. Od ostatka hrvatske ekipe vrijedi još izdvojiti 11. mjesto Eliasa Kolege među mlađim juniorima u veleslalomu. Ostali (Iva Mišak, Matilda Šola, Max Ullrich) više-manje solidni, no ipak s prostorom za dodatni rad žele li u dogledno vrijeme do priključka isprva s ponajboljim juniorima, a potom kasnije i seniorima svijeta.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4636637
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr