Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

28.01.2010.      

Autor: Ante PašalićPhoto: Scot Serfaus /TWS 

Snowboard natjecanja na ZOI pod upitnikom!?

Upitno održavanje 6 disciplina na ZOI Vancouver!?

Ako uzmemo činjenicu da su organizatori imali sedam godina za pripremu svega što je potrebno za održavanje ZOI-a, i to s otprilike dvije milijarde dolara proračuna, organizatori bi uglavnom trebali imati sve posloženo i organizirano. Jedini problem je nedostatak snijega.

Manje od 20 dana nas dijeli od snowboard natjecanja na ZOI u Vancouveru, odnosno lokalnoj planini Cypress, koja bi trebala biti domaćin čak šest disciplina. Tri snowboard discipline; halfpipe, snowboardcross i PGS, te tri skijaške discipline; aerials, mogul i skiercross.

Slika Scott Serfausa iz Transworld magazina prikazuje da snijega ima izuzetno malo te da se s ovakvim uvjetima svih šest natjecanja s razlogom dovodi u pitanje. Hoće li organizatori imati vremena dovesti snijeg i održati ZOI, pravo je pitanje. Drugi problem je izuzetna vlažnost snijega, jer Cypress je najbliže skijalište gradu Vancouveru, a udaljen je samo 30 minuta vožnje od centra grada, a poznat je i po najvećim kišnim oborinama u Sj. Americi. Pitanje koje se od početka postavljalo je - zašto se nije organiziralo natjecanje baš u samom Whistleru, koji ima savršene uvjete, a udaljen je samo dva sata vožnje od Vancouvera? Uostalom tamo će se održavati velika većina alpskih i nordijskih natjecanja.

Još veći problem u ovom trenutku je ako se i donese snijeg (kamionima, helikopterima i sl., nap.a.), a bude iznimno vlažan i mokar, to će natjecanje usporiti do nemogućeg. U halfpipe disciplini halfpipe mora biti jako tvrd i leden, da bi se uopće moglo pravilno izvoditi trikove.

Ostaje nam čekati organizatore i rezultate s do sada donešenim snijegom te se nadati novim sniježnim padalinama.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3131129
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr