NATJECANJA

»

SKIJANJE

11.02.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Soči2014.com

 

Soči SK (m) i Soldeu VSL (ž) - najava utrka

Skijaši sutra u sklopu FIS Svjetskog kupa 2011/12. voze svoju posljednju superkombinaciju sezone. Skijašice će iz drugog pokušaja u Andori probati odraditi veleslalom.

Za start posljednje superkombinacije, superkombinacije Sočija sveukupno su prijavljena 54 skijaša. Spust dio natjecanja u planu je od 8:00h, a slalomski dio od 11:00h po srednjeeuropskom (i hrvatskom) vremenu. Sve i uz najavljeni izravni TV prijenos na HTV 2.

Spust staza u odnosu na današnji 'puni' spust kraća je za nešto više od 250 metara. I kreće s 1.947 mnv, cilj joj je na 970 mnv, i duga je 3.219 metara. I slalomski dio natjecanja održava se na "Rosa Kutor" stazi. Uz start na 1.180 i cilj na 960 mnv. A dok će spust postavku iznova pripremiti H. Schmalzl ispred FIS-a, slalomski dio ovoga puta postavlja M. Carca (ITA).

Na superkombinaciji Sočija hrvatska ima četiri predstavnika prijavljena za start na utrci. To su Natko Zrnčić-Dim, startni broj 8, Ivica Kostelić, startni broj 16. Te Tin Široki i Dalibor Šamšal koji će u spustu niz stazu jedan za drugim - s brojevima 41 i 42.

U borbu za mali superkombinacijski Kristalni globus, koji se ove sezone dijeli po posljednji puta (barem kako sada stvari stoje), Ivica Kostelić ulazi s 236 bodova. A Beat Feuz (SUI) ima 220 bodova. Teoretske šanse za mali superkomb. Globus, no samo u slučaju da i Kostelić i Feuz natjecanje završe s minimalnim bodovnim ulovom, ili ga ne završe, a da on baš pobijedi, sutra još ima i Romed Baumann (AUT) s trenutnih 145 bodova.

Cjelovita startna lista superkombinacije Sočija (.pdf dokument)

Skijašicama je u petak zbog presnažnog vjetra na stazi otkazan veleslalom koji je u Soldeu-Grandvaliru u Andori neplanirao stigao s ciljem nadoknade već ranije u sezoni propuštenog veleslaloma Courchevela. A hoće li djevojke sutra imati više sreće s kalendarski izvorno planiranim veleslalomom Soldeua preostaje nam tek za vidjeti.

Start prve vožnje natjecanja u svakom je slučaju planiran za 9:45h. Dok bi druga vožnja uslijediti potom trebala od 12:45h. Pri čemu je staza, kao i za današnji slalom, konfiguracijski vrlo interesantna staza "Avet" sa startom na 2.240 te ciljem na 1.840 mnv.

Za postavku prve staze zadužen je trener iz "Team to aMaze" ekipe, trener iz tima Tine Maze L. Magoni (ITA). Dok će drugu vožnju postaviti S. Buergler (AUT). Priliku za otvaranje utrke voljom ždrijeba sa startnim je brojem 1 dobila Lindsey Vonn (USA).

Uoči tek petog veleslalomskog natjecanja u ovoj sezoni (od devet planiranih), u vodstvu discipline u Svj. kupu nalazi se Viktoria Rebensburg (GER) s 290 bodova. Anna Fenninger (AUT) na drugom je mjestu sakupila 222 boda. Dok je treća Vonn s 217 bodova.

Cjelovita startna lista veleslaloma Soldeua (.pdf dokument)

Vaše prognoze pobjedničkih podija i ovih utrka očekujemo u sklopu tzv. Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 368770
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr