NATJECANJA

»

SKIJANJE

10.02.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: FIS Alpine Facebook  

Soči S (m) i Soldeu SL (ž) - najava utrka

Subota u Svjetskom kupu donosi spust za skijaše i slalom za skijašice.

Deveti se spust sezone za skijaše vozi u ruskom Sočiju, točnije Krasnajoj Poljani koja će za dvije godine ugostiti olimpijska natjecanja u alpskom skijanju. Staza Rosa Kutor (naslovna fotografija) će imati premijeru u Svjetskom kupu te će biti zanimljivo pratiti kako će se najbolji spustaši svijeta snaći na praktički nepoznatim strminama i zavojima. Rosa Kutor je, inače, prva spustaška staza dodana u program Svjetskog kupa nakon sezone 2004/05 kada se po prvi put vozio spust u Lenzerheideu.

Start je postavljen na 2.045 m n/m, a spustaši će nakon prijeđenih 3.495 m ući u cilj na 970 m n/m. Bode Miller je bio kritičan prema stazi na treninzima. "Staza ne predstavlja ono što bi pravi spust u Svjetskom kupu trebao biti", bio je otvoren Amerikanac. "Ovo bi bio sjajan super G, nizanje zavoja na odličnom, tvrdom snijegu." Ipak, kasnije se malo korigirao i pojasnio da je zamjerka išla postavljačima staze na njezinom gornjem dijelu koji je previše zavojit. Aksel Lund Svindal, pak, ne dijeli Millerovo mišljenje: "Ovo je pravi spust, kada planina diktira tempo. Kad bismo nesmetano klizili od vrha, ubili bi se za 20 sekundi tako da mi je drago da su stavili pokoji zavoj."

Za postavu zavoja na utrci će biti zadužen H. Schmalzl ispred FIS-a. Početak je zakazan za 9 sati, a prijenos je najavljen na 2. programu Hrvatske televizije. Ivica Kostelić, koji je propustio treći službeni trening, na start će kao 31., a osim njega iz hrvatske će reprezentacije nastupiti Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 43 i Tin Široki s brojem 55.

Cjelovita startna lista spusta u Sočiju (.pdf dokument)

Skijašice će na suprotnom kraju Europe voziti slalom. Iako je prvotno u subotu zamišljena veleslalomska utrka, organizatori su zbog najave jakog vjetra promijenili program te će tako u Soldeu-Grandvaliri na stazu slalomašice. Ime staze je Avet, a kreće se s 2.040 m n/m i u cilj ulazi na 1.840 m n/m.

Postavljač prve vožnje što počinje u 10:30 je R. Soulard (SWE), a druge koja kreće od 13:30 C. Schwaiger (GER). U slalomskom poretku vodi Marlies Schild koja u Andori traži ispravak kiksa iz Kranjske Gore kada nije uspjela pobijediti i u šestom od šest održanih slaloma sezone.

Cjelovita startna lista slaloma u Soldeu-Grandvaliri (.pdf dokument)

Prognoze pobjedničkih podija i ovoga vikenda primamo u Skijanje.hr kladionici.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 216817
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr