NATJECANJA

»

SKIJANJE

18.10.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Sölden i službeno potvrđen

Tehnička inspekcija FIS-a donijela je i službenu potvrdu otvaranja nove sezone FIS Svjetskog kupa.

Ako ne i ranije, ovakav scenarij bio je faktički siguran nakon što je hladna fronta zahvatila Austriju krajem prošlog tjedna. A evo kako je kratko, no vrlo jasno, trenutno stanje na Rettenbach ledenjaku ponad Söldena jučer ocijenio FIS-ov "race director" Markus Mayr:

"Staza stvarno izgleda jako lijepo. S obzirom na uvjete, ne sjećam se da smo ovako dobru situaciju imali u posljednjih 10 godina."

Jedan dio natjecatelja uobičajeno će već krajem ovog tjedna iskoristiti mogućnost za odrađivanje pokoje trening-vožnje u Söldenu. Sukladno najavi direktora hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija, Vedrana Pavleka, među njima bi trebali biti i Ivica Kostelić i Filip Zubčić, u ovome trenutku sigurni hrvatski starteri za Sölden. 

Veleslalom skijašica u Söldenu na rasporedu je u subotu, 26. listopada, s početkom prve vožnje od 9:30 te druge od 12:45 h. U potpuno istim terminima vožnji svoju prvu utrku, i prvi veleslalom FIS Svjetskog kupa za sezonu 2013/14. dan kasnije planirano je da odrade i skijaši. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 260901
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr