NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.02.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

SP Schladming, SL (m): Hirscher izdržao pritisak, Ivica odličan 5.

Marcel Hirscher (AUT) na najsavršeniji mogući način stavio je "točku na i" domaćeg Svjetskog prvenstva u Schladmingu za Austriju. Srebro Felixu Neureutheru (GER), bronca Mariu Mattu (AUT). Ivica Kostelić odličan 5.

Nikakvo iznenađenje u odnosu na ovosezonski tijek slalomskog dijela muškog Svjetskog kupa na samome vrhu nije donijela utrka Svjetskog prvenstva u Schladmingu. Najdominantniji dvojac sezone, Marcel Hirscher i Felix Neureuther, svoju je dominaciju potvrdio uzevši zlatnu odnosno srebrnu medalju. Na brončanoj poziciji danas im se, da upotpuni austrijsku radost zadnjeg dana natjecanja, pridružio i veliki Mario Matt, slalomski svjetski prvak i iz 2001. i iz 2007. godine.

-.-Goran Razić-.-

A tik do podija, i medalja, ovoga su puta ostala još dvojica slalomskih velikana - prošlosezonski slalomski pobjednik Svjetskog kupa Andre Myhrer (SWE) te njegov prethodnik s istom titulom sezonu ranije - naš Ivica Kostelić.

-.-Goran Razić-.-

U svojim najavama utrke Ivica Kostelić izjavio je kako je na svakoj utrci slaloma, i općenito, u pravilu relativno zadovoljan svakim plasmanom u 10 najboljih, zadovoljan svakim plasmanom u najboljih 5, a vrlo zadovoljan plasmanom među najbolja tri. Vođen tom logikom - Ivica danas mora biti zadovoljan. A više nego zadovoljni njegovim današnjim nastupom u Schladmingu moramo biti i mi.

Mogućnost za još viši plasman od odličnog petog mjesta na kraju Ivici Kosteliću, baš kao i Myhreru, definitivno je odnijela prva vožnja vožena od 10:00 sati. Ivica ju je završio na diobi 9. pozicije s Alexisom Pinturaultom (FRA), uz točno sekundu zaostatka u odnosu na već tada vodećeg Hirschera. Dok je Myhrer nakon prve vožnje bio 7. uz 0.78 sek. zaostatka. Druga vožnja donijela je potom određene veće ili manje kikseve i Benjamina Raicha (AUT), i Manfreda Prangera (AUT) i Manfreda Mölgga (ITA). Ivica je tu drugu vožnju odradio s ukupno 7. najbržim vremenom "upalivši turbo" majstorski od središnjeg ka završnom dijelu staze.

-.-Goran Razić-.-

Od vodeće četvorke utrke brži u drugoj vožnji od njega su bili još samo Marcel Hirscher i Mario Matt, ne i srebrni Neureuther, niti četvrtoplasirani Myhrer. No svoje prednosti iz prve vožnje oni su ipak uspjeli uspješno "odbraniti".

-.-Goran Razić-.-

Sam vrh trke, inače, potpuno nepromijenjen ostao je još u odnosu na rasplet prve vožnje. Onako kako su se nakon prve vožnje posložili Hirscher, Neureuther i Matt ujedno su i završili utrku. Zanimljivo, njih sva trojica u prvoj su vožnji još imala i prva tri startna broja.

-.-Goran Razić-.-

-.-Goran Razić-.-

Za preostale hrvatske predstavnike također se može reći da su danas u Schladmingu odradili solidne prve slalomske nastupe.

Nakon prve vožnje svi su, očekivano, osigurali drugu vožnju 60 najboljih. No ne i pojavljivanje u TV prijenosu među sa starta nakon prve vožnje 30 najbržih. Najbliži tom cilju bio je Dalibor Šamšal (startni broj 44) koji je prvu vožnju završio na 32. poziciji uz 4.45 sek. zaostatka za najbržim vremenom i na 0.42 sek. udaljenosti u odnosu na mogući plasman na 30. mjesto. Filip Zubčić (startni broj 47) prvu je vožnju završio na 36. poziciji (+ 5.11 sek.). Dok je Matej Vidović (startni broj 58) prvu vožnju završio na 44. poziciji (+ 6.77).

Nastupi u drugoj vožnji, s obzirom i na 6 odustajanja iz društva 30 najbržih prve vožnje, Daliboru Šamšalu omogućili su proboj na konačno 27. mjesto utrke uz 29. vrijeme druge vožnje. I završnih 7.61 sek. zaostatka u odnosu na zbrojeno pobjedničko vrijeme.

-.-Goran Razić-.-

Filip Zubčić nije u konačnici uspio završiti svoj nastup u drugoj vožnji. Dok je Matej Vidović utrku u konačnici završio na 33. poziciji, uz 10.64 sek. zbrojenog zaostatka u odnosu na Marcela Hirschera.

Konačni poredak utrke:

1. HIRSCHER Marcel (AUT) 1:51.03
2. NEUREUTHER Felix (GER) + 0.42
3. MATT Mario (AUT) + 0.65
4. MYHRER Andre (SWE) + 1.05
5. KOSTELIĆ Ivica (CRO) + 1.12
6. PINTURAULT Alexis (FRA) + 1.24
7. DOPFER Fritz (GER) + 1.49
8. BYGGMARK Jens (SWE) + 1.82
9. HARGIN Mattias (SWE) + 1.93
10. VALENČIČ Mitja (SLO) + 2.17
...
27. ŠAMŠAL Dalibor (CRO) + 7.61
33. VIDOVIĆ Matej (CRO) + 10.64
ZUBČIĆ Filip (CRO) - nije završio nastup u drugoj vožnji

Cjeloviti rezultati utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 318076
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr