NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.02.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Tina Maze: "I Lindsey je samo čovjek..."

Maze je osvojila srebro za Sloveniju gurnuvši Lindsey Vonn na treće mjesto podija.

Pobjedom u superveleslalomu Andrea Fischbacher je malo opustila napetu i mučnu situaciju u austrijskom taboru. Nezamislivo je bilo da skijaška velesila nakon četiri utrke u alpskim skijaškim disciplinama ima tek jednu brončanu medalju koju je zaradila Elisabeth Goergl u spustu.

-.--.-fischabcher

 "U brzim disciplinama nismo polučili sjajne rezultate", osvrnula se na protekle utrke Fischbacher (gore). "No, pokazali smo, da kada se stvari poslože, možemo biti dobri. Nisam mogla vjerovati kada sam ugledala svoje ime na semaforu u cilju. Bilo je kao u snu koji se pretvorio u stvarnost. Svidjela mi se staza koja je zapravo prilično teška. Treba biti agresivan tokom cijele utrke za dobar rezultat."

Srebro za Sloveniju, njihovu najsjajniju zimsku olimpijsku medalju, je osvojila Tina Maze (naslovna fotografija). Spustivši se niz Franz's Super G stazu izgurala je Lindsey Vonn na treće mjesto.

"Lindsey je uvijek prva u Svjetskom kupu, uvijek na vodećoj poziciji i pomalo me već smeta biti na startu znajući da će ona vjerojatno biti prva", priznala je Maze. "No, sve je moguće i ona je samo čovjek. Ja nisam vjerovala da mogu biti tako dobra. Kad sam vidjela broj 2 uz svoje ime, to je bilo nevjerojatno."

Središnja osoba Olimpijskih igara u Vancouveru je Lindsey Vonn (dolje), i kada pobjeđuje i kada ne završava utrke. Upravo možda zbog odustajanja u superkombinaciji je jučer malo "prikočila" ne želeći dovesti u pitanje medalju.

-.--.-vonn

"Kad sam prošla najteži dio staze, malo sam popustila gas. Nisam skijala agresivno kao što sam mogla i zbog toga sam vjerojatno izgubila utrku. Svaka medalja na Igrama je uspjeh sam po sebi na kojeg treba biti ponosan. Pa, ova bronca izgleda gotovo kao zlato! (smijeh)"

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 274589
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr