Skijanje.hr

NATJECANJA

»

SKIJANJE

28.02.2010.      

Autor: Goran RazićPhoto: Hrvatski navijači (Skijanje.hr, Vancouver 2010.)  

Viva Croatia - Viva Gana!

Hrvatski navijači ponovo su podigli atmosferu do usijanja. Nije to ništa čudno. Kanadski Whistler je samo još jedan u nizu gradova gdje su Hrvati dočekani s odobravanjem i uzvikom "Welcome Croatia!"

50-ak hrvatskih navijača okupljenih oko glavne tribine u ciljnoj ravnini Whistler Creeksidea danas je slavilo Ivičino drugo srebro. Hrvati iz Vancouvera, Richmonda, Pembertona i okolnih mjesta, okićeni hrvatskim bojama i obilježjima, veselo su  pjevali popularne hrvatske navijačke pjesme. Atmosfera koja se mogla doživjeti još samo za kanadskih pobjeda u hokeju. No crveno bijele kockice ovoga puta su bila glavna vijest u press centru.

-.--.-

Pjevanju i slavlju pridružili su se i brojni Kanađani, a svakako najzanimljiviji i najemotivniji susret bio je između hrvatski navijača i onih (nekoliko) iz Gane. 102., ujedno i posljednji natjecatelj u olimpijskom slalomu bio je Ganac Kwame Nkrumah-Acheampong, poznatiji pod imenom Snježni leopard.

-.--.-

Ganskoj sreći nije bilo kraja kada je Leopard ušao u cilj, a šef Ganske misije P.D. Vanderpuye-Orgle skakao je od veselja, dijeleći sreću s hrvatskim navijačima. Orilo se Gana, Gana!, a potom i Hrvatska, Hrvatska! Da će Ganci zapjevati i poznatu "Kol'ko nas ima!" nitko nije mogao niti sanjati. "Najveća sreća mi je bila kada sam vidio da je Kwame u cilju. To je za mene bio događaj Olimpijskih igara", suze radosnice nije mogao skriti šef ganske olimpijske delegacije. Slike i video prilog u nastavku govore više od riječi.

-.--.-
-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2020.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Skijaški klub Hupser   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2350484
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

Izdavač: Skijaški klub "HUPSER"
Medovićeva 19, Rijeka
e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr