NATJECANJA

»

SKIJANJE

31.01.2013.      

Autor: Skijanje.hr

 

29. Trofeo Biberon: Lijepi rezultati najmlađih skijaša

27.01.2013. u talijanskoj regiji Forni di Sopra održan je 29. međunarodni Trofeo Biberon za djevojčice i dječake rođene od 2001. do 2006. godine.

Nastupilo je rekordnih 416 natjecatelja iz 35 ski klubova iz Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.  A za reprezentaciju Hrvatske nastupilo je četrnaestero djece u svim godištima predvođenih Riječanima Tirielom-Lukom Abramovićem i Erikom Slugom kod dječaka te Ninom Kržić, Leom Špehar Garaj i Tili Grgurić kod djevojčica.

Nakon svečanog mimohoda, i postrojavanja ekipa, po prekrasnom vremenu na stazi "Cimacuti" održan je veleslalom u kojem su hrvatska djeca polučila odlične rezultate.

Prvo mjesto u 2001. godištu osvojio je Tiriel-Luka Abramović, koji je stazu prešao sa najboljim vremenom dana od 43.44 sek. Uz 0.93 sek. slabije vrijeme treće mjesto u istoj kategoriji osvojio je Erik Sluga, dok je kod djevojčica 2004. godišta treće mjesto osvojila Mrkopaljka Tili Grgurić.

Kod djevojčica 2001. godišta treće mjesto osvojila je Zagrepčanka Nina Kržić s vremenom 46.58, dok je pobjedu kod djevojčica 2002. godišta uvjerljivo odnijela druga Zagrepčanka - Lea Špehar Garaj u vremenu 46.08 sekundi. S pet osvojenih postolja Hrvatska je osvojila ukupno drugo mjesto ekipno iza pobjednika Slovenaca, a ispred trećeplasiranih domaćina Talijana, što je vrlo lijep međunarodni uspjeh naših mladih skijaša. Utrku je odlično organizirao Ski klub 70 iz Trsta.

-.--.-

Kada je dječje skijanje u pitanju, u punom je tijeku, inače, i sezona domaćeg po novome Plinacro CroSki kupa. Kategorije su mlađe i starije djevojčice i dječaci te mlađe i starije kadetkinje i kadeti. Kod djevojčica za sada su najuspješnije Zrinka Ljutić i Nina Kržić, kod dječaka zajednički Roko Begović i Jakov Petrović te Tiriel-Luka Abramović. Kadetkinje za sada predvode Lana Zbašnik i Helena Varjačić, a kadete Samuel Kolega i Luka Krsmanović. SK Medveščak za sada je prilično dominantan u konkurenciji klubova.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1202322
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr