NATJECANJA

»

SKIJANJE

06.06.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Arhiva Skijanje.hr

 

(Anti-)doping histerija oko Vonn

Lindsey Vonn ovih se tjedana našla u svojevrsnoj medijskoj histeriji oko njene eventualne povezanosti s korištenjem doping-sredstava.

Odmah za početak - bilo kakve moguće optužbe ove vrste za sada su bez stvarnog temelja, jer od čitavog niza kontrola na doping, kroz niz prošlih sezona, svi testovi do jučer najbolje skijašice svijeta bili su - apsolutno negativni. No američki, pa onda i europski mediji, prije koji tjedan opet su se raspisali o redovitim posjetama Lindsey Vonn kontroverznom dr. Berndu Pansoldu. Točnije, Red Bullovom dijagnostičkom trening-centru za koji je Pansold danas odgovoran.

Posjete ovom centru dio su redovnog ljetnog programa tjelesne pripreme, a kojega Vonn već nekoliko sezona odrađuje po zacrtanom programu i pod Red Bullovom "kapom" u Austriji. A Pansold je osoba koju se dokazano dovodi u svezu sa svojedobnim nizom doping-afera, sa sustavnim programom dopingiranja nekada redovnim korištenim od strane vrhunskih istočnonjemačkih sportaš(ic)a.

Bilo kakve sumnje na doping Lindsey Vonn očito je vrlo odlučno spremna dodatno otkloniti i američka anti-dopinška agencija (USADA). Jer kako inače objasniti najnoviji posjet anti-doping ekipe najboljoj američkoj skijašici - usred modnog eventa na koji je ovih dana bila pozvana, i na koji se odazvala!

Stručnjaci zaduženi za anti-doping kontrolu Vonn su, navodno, s modne piste doslovno "odvukli" u ženski WC. I uredno uzeli uzorak mokraće po koji su došli! Iz anti-dopinške agencije pokuašavaju uvjeriti kako je sve to, eto, bilo "dio redovnih kontrola" koje oni provode, pa ma koliko to za sportaše ponekad stizalo i u nekim najnezgodnijim situacijama. Isto tako ističu i kako je Vonn, u svojem planu aktivnosti i boravaka kojeg im je predala, jasno naznačila da će te večeri biti upravo ondje gdje je i bila. No izrazita revnost u kontrolama baš ovakve vrste teško da se uistinu može smatrati sasvim slučajnom, osobito imajući u vidu "medijsku buru" koja posljednjih tjedana traje oko Amerikanke...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 07. lipnja 2013.   10:37h

    Član od:
    24.01.2013.

    Mjesto:
    Hrvatska, rijeka

    ma neee....sve je cisto, ni najmanje sumnje. kljucne rijeci: pansoldu, specijalni redbullov kemijsko-medicinski-high tech-sportski centar skriven u alpama za koji u stvario nitko nije bas siguran da postoji i sto radi :), plus vrhunksi rezultati, plus poznata americka blagonaklonost prema uzimanju i činjenju svega sto je potrebno za pobjedu.....sve to skupa govoreci ja sam siguran da je Vonnica cista ko suza.......kao i svi vrhunksi sportasi, posebno biciklisti :)

    osim toga, svatko je nevin dok mu se ne dokaze suprotno ! pa sad, tko brzi i pametniji.....samo u tome je stvar.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 274296
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr