NATJECANJA

»

SKIJANJE

22.01.2012.      

Autor: Željko Ivnik

Foto: Goran Razić

 

Ivica Kostelić: "Hirscherova prevara motiv do kraja sezone!"

Ivica Kostelić maksimalno ljut na Marcela Hirschera (AUT) i njegove nepravilne prolaske slalomskih vratiju bez napuštanja staze nakon toga...

U cijelosti vam prenosimo Ivičinu izjavu:

"Zadovoljan sam razvojem situacije ovog vikenda. Iza mene je nekoliko prilično teških dana. Kao što znate, pao sam na treningu spusta i pritom ozlijedio gležanj. Pogodovala mi je odgoda utrke superveleslaloma jer sam dobio dodatni dan za sanaciju ozljede. Generalno nisam bio zadovoljan svojom spust izvedbom te velikim zaostatkom na njegovom skraćenom izdanju. Stoga sam se danas isključivo koncentrirao na slalom, gdje se sve rješavalo u zadnjem 'laufu' te nastojao zaboraviti na kombinaciju.

Bog me je u dva navrata pridržavao tijekom slalomske utrke, ali zato jer sam bio na pravoj strani. Za sve što sam morao preživjeti. Isto tako morao sam se suočiti s nečim za što nisam mislio da ću ikada trebati u životu, s direktnom sportskom nepravdom. Očitom pred očima Boga i svijeta. Na kraju sam i to morao pobjediti, to mi je bila dodatna motivacija. Govorim o Marcelu Hirscheru i njegovim 'haklanjima' vrata u nekoliko navrata počevši još od Zagreba, Adelbodena, Wengena gdje je diskvalificiran pa sve do Kitzbühela. Imao sam sasvim drugačije mišljenje o tom čovjeku i kredibilitetu Svjetskog kupa. Kada se desi nešto takvo, i ne sankcionira - to je rušenje čitavog sustava.

Da ne govorim da takav čovjek koji to radi u sportu ne može sebe nazivati sportašem jer sport je sasvim nešto drugo. Još bih jednu stvar htio napomenuti. Rečenicu od mog oca koju je on odavno napisao u svoj Dnevnik:

"Sportska pobjeda koja nije časna i pravedna ne vrijedi ni prebijenog novčića!"

-.-Goran Razić-.-

Znate, ne odlazi se na sud samo s dokazima, već i s indicijama također. To što se događalo velika je sramota za skijaški sport. Da ne spominjem Felixa Neureuthera i njegovo 'haklanje' u Zagrebu. Znači da sam ja pobjednik na Sljemenu.

Kad čovjek kaže da nije znao da je 'haklao vrata', i primi krunu, za mene je to tako nisko da niže od toga ne može biti. Osobno mogu reći da  prošle godine nisam bio siguran da sam zakačio vrata u Kranjskoj Gori, ali kad 'haklaš' u nekoliko navrata, i kažeš da nisi osjetio, onda lažeš!

Današnja pobjeda donesena je pod teškim uvjetima, a Hirscherova prevara, koja se nikada ne može izbrisati, moj je motiv do kraja sezone.

Mojom današnjom pobjedom u kombinaciji pravda nije zadovoljena, jer kad se netko 'zafrkava' s trudom drugih ljudi koji su u sport uložili i više od života, taj zadire u sfere koje onaj "odozgora" nadgleda.


Nadam se da ću napredovati u brzim disciplinama jer ti mi bodovi nedostaju u ukupnom poretku, a time bi nastupi i u kombinaciji bilo znatno lakši."

A evo i izjave Natka Zrnčića-Dima, danas bez slalomskih bodova, ali uz 29 bodova za kombinaciju:

"Danas su vladali gotovo nemogući uvjeti pogotovo u prvoj vožnji. Stazu  s visokim startnim brojem mogli ste proći jedino uz iznimno opreznu vožnju. U drugoj je vožnji s nižim startnim brojem bilo lakše. Danas nisam razočaran jer očekivao sam ovakve uvjete, bodovi su bodovi i ja sam zadovoljan.

U sljedećim kombinacijama imam priliku napasti prvih tri mjesta. Razočaran sam sa svojom spustaškom izvedbom jer mi staza u Kitzbühelu inače maksimalno odgovara."

-.-Goran Razić-.-

Izjave i pobjednika te drugoplasiranog u slalomu:

Cristian Deville:

"Startao sam prvi na današnjem slalomu te sam morao taktizirati zbog toga. Kako nisam imao najbolji osjećaj na startu bojao sam se stisnuti do kraja. Opet bio sam svjestan da nema mjesta prevelikom taktiziranju jer forma u kojoj se nalazi prije svega Ivica Kostelić, a potom svi ostali tjera vas na najbolju izvedbu.

Današnjom sam pobjedom dokazao da moj plasman u Beaver Creeku nije bio slučajnost. Pobjedu neću posebno proslaviti, eventualno ću se počastiti pivom."


-.-Goran Razić-.-

Mario Matt:

"Današnje drugo mjesto u Kitzbühelu ima posebno značenje za mene. Ovdje sam pobijedio još davne 2000. godine na početku svoje sportske karijere.

Naravno da sam sretan zbog toga jer ova je godina svojevrstan novi početak za mene. Organizatori su imali zahtjevnu zadaću s pripremom staze zbog kiše koja je padala i bili su uspješni u tome."

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   23:03h

    Član od:
    14.02.2010.

    Mjesto:
    Hrvatska, zagreb

    divim se ivicinom intervjuu,njegovim recenicama jednostavno me fasciniraju,ivice drzi se Bog i Hrvati su uz tebe;) ove cu recenice jako dugo pamtiti,svaka ti cast!!!

    Kad čovjek kaže da nije znao da je 'haklao vrata', i primi krunu, za mene je to tako nisko da niže od toga ne može biti.
    mao sam sasvim drugačije mišljenje o tom čovjeku i kredibilitetu Svjetskog kupa. Kada se desi nešto takvo, i ne sankcionira - to je rušenje čitavog sustava.
    Da ne govorim da takav čovjek koji to radi u sportu ne može sebe nazivati sportašem jer sport je sasvim nešto drugo. Još bih jednu stvar htio napomenuti.

    "Sportska pobjeda koja nije časna i pravedna ne vrijedi ni prebijenog novčića!"
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   22:36h

    Član od:
    27.12.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    Sramota za sportaša da tako prešuti haklanje, danas isto ....i opet odvozi do kraja.

    Dobro je rekao Ivica to je sad nešto bodova , ali sramota mu ostaje zauvijek.
  • Objavljeno: 22. siječnja 2012.   20:57h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    >Da ne govorim da takav čovjek koji to radi u sportu ne može sebe nazivati sportašem jer sport je sasvim nešto drugo. Još bih jednu stvar htio napomenuti. Rečenicu od mog oca koju je on odavno napisao u svoj Dnevnik:
    "Sportska pobjeda koja nije časna i pravedna ne vrijedi ni prebijenog novčića!"

    Ave! Kakav otac, takav sin.

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 412554
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr